Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Drenthe Actueel Nieuws 3 Provinciën Wandeltocht (3PWT)
1 februari 2017 |

3 Provinciën Wandeltocht (3PWT)


Op 13 mei 2017 wordt voor de 9e keer de 3PWT georganiseerd. Dit jaar gaat de tocht richting het coulisselandschap van het Groninger Westerkwartier. Een route met nog historische ommetjes, zandwegen en kerkenpaden doorsneden gebied uit vroegere tijden. Dichter bij Bakkeveen worden heidegebieden met haar nog oudere "holle wegen" doorkruist. Kortom: opnieuw gevarieerde routes in een afwisselend landschap met prachtige vergezichten en "donkere" bossen. Er zijn horeca- en toiletvoorzieningen na elke (circa) 5 km.

Doe mee en steun het 150 jarig Rode Kruis!
De opbrengst van deze wandeltocht komt ook dit jaar weer ten goede aan de activiteiten van het Rode Kruis in Fryslân, Groningen en Drenthe.

Veel Nederlanders zijn verminderd zelfredzaam. In een noodsituatie lopen zij meer risico dan anderen. Het Rode Kruis helpt deze kwetsbare groepen bij het vergroten van risicobewustzijn, het aanleren van vaardigheden om een noodsituatie beter te doorstaan en bij het opbouwen van een netwerk. Denk aan veiligheid in en om huis, het opzetten van een contactkring, EHBO trainingen op maat. Allemaal activiteiten die tot doel hebben om de zelfredzaamheid van mensen te verhogen.

Doe mee en wandel samen .
Wij roepen vrijwilligers van plaatselijke Rode Kruisafdelingen op om (in Rode Kruis kleding)  aan deze wandeltocht deel te nemen. Nog fijner zou het zijn als Rode Kruisers deze tocht gaan lopen samen met iemand die graag van de natuur geniet maar dit niet zelfstandig kan doen. Er zijn wandelroutes van 5 tot 40 km én speciale routes voor rolstoelgebruikers van 2,5 tot 7,5 km.


Inschrijven en meer informatie.
Meer informatie en inschrijven: Kijk op
www.3wandel.nl.

Hoe eerder je je aanmeldt, des te eerder kun je starten.


Met vriendelijke groet,

Minze Vries, Voorzitter District DrentheArtikel delen?