Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Drenthe Actueel Nieuws 3 Provinciën Wandeltocht
26 maart 2016 |

3 Provinciën Wandeltocht

​Zaterdag 14 mei 2016 staat de achtste 3 Provinciënwandeltocht op de wandelagenda. Deze aflevering gaan de routes door alle 3 de noordelijke provincies in 1 dag ! Bij redelijk wandelweer verwachten we weer rond de 2500 deelnemers.
Het inschrijfgeld is bestemd voor het Rode Kruis Fryslân, Groningen en Drenthe.

Puur genieten van unieke wandelroutes

Op 1 dag door 3 provinciën in een schitterende afwisselende omgeving.

Op 14 mei vindt voor de 9e keer de 3 Provinciënwandeltocht plaats. Loop mee door Friesland, Groningen én Drenthe en laat je trakteren op unieke routes!

 

wandeltocht.jpg Voor de 3 Provinciënwandeltocht zijn er schitterende nieuwe routes uitgezet, ook door gebieden die anders niet toegankelijk zijn. De routes gaan onder meer via de Bakkeveenster Duinen, de Heide van Allardsoog en diverse natuurgebieden van o.a. It Fryske Gea, Het Drentse Landschap en Staatsbosbeheer.

Natuur en cultuur

De wandelaars steken meermalen de provinciegrenzen over waarbij zo nodig gebruik gemaakt wordt van noodbruggen. Verder loop je langs oevers van slingerende beekjes, dwars door kleurrijke weilanden, over historische zandpaden en bijvoorbeeld door het pittoreske dorpje Een. Kortom: bijzonder afwisselende routes door een uniek landschap, waarbij de geschiedenis en cultuur ruimschoots aan bod komen.

Voor iedereen

Ook aan de inwendige mens is gedacht, om de ca 5 kilometer zijn er rustpunten. Met routes van 5 tot 40 kilometer is er voor iedereen een geschikte route. Daarnaast zijn er ook twee rolstoelroutes uitgezet.

Goede doel Henry Dunant

De opbrengst van de 3 Provinciënwandeltocht is dit jaar bestemd voor het mogelijk maken van Vitaliteitsweken op het vakantieschip J. Henry Dunant van het Rode Kruis voor inwoners van Friesland, Groningen en Drenthe. Mede dankzij jouw inschrijfgeld wordt het voor hen mogelijk een week lang te genieten van een zorgeloze vakantie.

Inschrijven en meer informatie

Voor meer informatie en inschrijving klik hier


 

Artikel delen?