Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dordrecht Dit doen we Eerste hulp Jeugd EHBO basisscholen

Jeugd EHBO basisscholen

In Dordrecht wordt er door een groep enthousiaste vrijwilligers op verschillende basisscholen in groep 8 de opleiding jeugd EHBO-A verzorgd. De lessen vinden gewoon onder schooltijd plaats. De scholen die zich aangemeld hebben voor EHBO-lessen maken hier graag tijd voor vrij in hun lesprogramma.
 
Het belangrijkste wat de kinderen op deze leeftijd geleerd wordt, is niet in paniek te raken. Aan de hand van het jeugd eerste hulp boek, veel voorbeelden, PowerPointpresentaties en praktijkopdrachten worden de kinderen voorbereid op onverwachte situaties. Ze leren kleine wonden te behandelen en wanneer en hoe ze professionele hulp moeten inschakelen. Vooral praktijkopdrachten zoals het aanleggen van verbandjes en stabiel leggen van “bewusteloze” klasgenoten worden altijd het leukst gevonden.
 
Aan het eind van de cursus doen de kinderen examen en krijgen zij een diploma. Daar zijn ze dan ook enorm trots op.
 
Bij voldoende interesse kan het Rode Kruis Dordrecht ook een jeugdopleiding verzorgen buiten school. Hier kan ieder kind aan meedoen. Heeft u hier interesse in en lijkt het uw kind leuk om dit te doen, neem dan contact op voor meer informatie. Ook scholen die zich willen aanmelden voor deze opleiding kunnen contact opnemen. Lijkt het je leuk om de jeugd les te geven in eerste hulp? Wordt dan lid van ons team van jeugdopleiders.