Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dordrecht Dit doen we Eerste hulp Eerste hulp (EHBO) en reanimatie

Eerste hulp (EHBO) en reanimatie

Opleiding eerste hulp

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet u wat u moet doen? Hoe u het best kunt handelen?
Tijdens een eerste hulp cursus bij het Rode Kruis Dordrecht krijgt u alle kennis die nodig is voor het diploma eerste hulp. In een rustig tempo leren wij u alles wat u moet weten met voldoende tijd en aandacht om nog eens terug te kijken naar dat moeilijke onderwerp of die moeilijke handeling.
 
Onze opleiding eerste hulp start eind september/begin oktober. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op voor de exacte datum van onze introductie avond.
 
Na het behalen van het diploma eerste hulp kunt bent u klaar om door te stromen naar onze herhalingslessen om uw kennis op peil te houden en uit te breiden.
 

Reanimatie cursus

Rode Kruis Dordrecht verzorgt ook reanimatie cursussen. Deze cursussen zijn op inschrijven te volgen. In één avond van drie uur wordt de reanimatie en het gebruik van de AED aangeleerd. De groep bestaat uit maximaal acht personen. Heeft u interesse in het volgen van een reanimatie cursus? Neem contact op voor meer informatie en inschrijving
 

Herhalingslessen

Voor vrijwilligers van het Rode Kruis worden op maandagavond herhalingslessen eerste hulp georganiseerd. Tijdens deze lessen wordt de kennis op niveau gehouden en uitgebreid met nieuwe kennis en vaardigheden. Zo zijn er bijvoorbeeld thema-, reanimatie- en oefenavonden en worden er soms grote oefeningen georganiseerd. Ook wordt de kennis regelmatig getoetst. Als blijkt dat de competentie niet meer voldoet is er na een gesprek met de vrijwilliger de mogelijkheid om door extra lessen de kennis weer op peil te krijgen.
 
Vrijwilligers die meedraaien in de ehbo diensten halen hiermee punten. Bij voldoende punten verdient u het lidmaatschap terug en zijn de herhalingslessen gratis. Ook andere activiteiten voor Rode Kruis Dordrecht tellen mee. Zo kunt u dus door andere activiteiten dan EHBO diensten toch de herhalingslessen eerste hulp kosteloos volgen.
 
Heeft u al een Oranje Kruis (of gelijkwaardig) eerste hulp diploma en lijkt bovenstaande u een leuke manier om uw diploma geldig te houden? Neem contact op en wordt lid van Rode Kruis Dordrecht.