Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dongen Wat kunt u doen Steun het Rode Kruis Dongen

Steun het Rode Kruis Dongen

Steun het Rode Kruis in de gemeente Dongen
Voor bedrijven en particulieren zijn er verschillende mogelijkheden om ons te steunen. Zo kunt u één van onze projecten sponsoren. Als particulier kunt u donateur worden, een gift geven tijdens de collecteweek, geld nalaten of vrijwilliger worden bij het Rode Kruis in de gemeente Dongen.
Natuurlijk kunt u ons ook helpen onze projecten en activiteiten te ondersteunen. Dit kan met een financiële bijdrage maar ook door inzet van capaciteit en/of materialen. Graag overleggen wij met u wat de mogelijkheden voor samenwerking zijn.
 
Contact voor bedrijven
Wilt u meer informatie over hoe u ons als bedrijf kunt steunen? Neem dan contact op met Paul van den Heuvel. Samen kan er dan bekeken worden wat de mogelijkheden zijn.
 
Donateur/lid
Als donateur schenkt u maandelijks een vast bedrag. Tevens kunt u er voor kiezen om ieder kwartaal ons nieuwsblad te ontvangen om op de hoogte te blijven van onze acties. Zo weet u exact wat er met uw gift gebeurt. Wilt u deelnemen in onze algemene ledenvergadering, dan kunt lid worden. De aanmelding verloopt via de landelijke organisatie van het Rode Kruis. Als u in de gemeente Dongen woont, dan steunt u met uw donatie het Rode Kruis in de gemeente Dongen.
 
Vrijwilliger
Het Dongense Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers. Veel taken worden door vrijwilligers uitgevoerd. Zo hebben wij vrijwilligers Opvang en Verzorging en voor de collecte. Actuele vacatures voor vrijwilligers vindt u op deze website. U kunt ook een afspraak maken voor een intakegesprek om te kijken welke functie het beste bij u past.
 
Collecteweek
De collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis is altijd in de maand juni. Het Dongense Rode Kruis doet hier ieder jaar ook aan mee. Meer een groot aantal collectanten gaan tijdens de collecteweek de straat op om aandacht te vragen voor het werk van het Rode Kruis in Dongen en omgeving. Jaarlijks halen we hiermee veel geld op dat geheel ten goede komt aan onze activiteiten.
In 2013 is de collecteweek van 9 juni tot en met 15 juni. We zijn altijd op zoek naar nieuwe wijkcoördinatoren, collectanten en andere vrijwilligers die ons met de organisatie van de collecte willen helpen.
 
Nalaten en schenken
Het Nederlandse Rode Kruis is net als andere goede doelen mede afhankelijk van inkomsten uit nalatenschappen. Daarom zijn we ook blij met het feit dat de overheid het schenken aan goede doelen stimuleert met onder meer een gunstige successieregeling. Voor mensen die een hechte band met de gemeente Dongen hebben, bijvoorbeeld omdat ze hier geboren zijn of al lang wonen, kan dit een mooie manier zijn om iets na te laten.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van 't Hof.