Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dongen Actueel Nieuws Rode Kruis Dongen krijgt hulp
10 februari 2012 |

Rode Kruis Dongen krijgt hulp

Eén van de activiteiten van het Rode Kruis afdeling Dongen is het verzorgen van informatielessen. Deze lessen gaan over het werk van het Rode kruis en worden gegeven aan de groepen 7 van de basisscholen.

Helaas lukt dat niet altijd door een tekort van inzetbare vrijwilligers. Katja Koreman heeft jarenlang de informatielessen over het Rode Kruis verzorgd, maar als gevolg van een drukke baan en waarschijnlijk een nog drukkere verbouwing heeft zij daar geen tijd meer voor.

Maar als iemand zijn of haar hulp aanbiedt dan wordt daar natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. Bert Kelderman, district manager van het Rode Kruis regio Zuidwest, heeft aangeboden om een dag vrijwilligers werk te komen doen in Dongen. Door zijn ervaring in het onderwijs leek het hem dan ook een leuk idee om een aantal van deze informatielessen te komen verzorgen.

Afgelopen donderdag 9 februari 2012 heeft hij met veel plezier zo’n informatieles gegeven aan groep 7 van de Achterberg en later op de dag was hij ook aanwezig bij groep 7 van de Biezenkring. Met deze interactieve lessen is het Rode Kruis een graag geziene gastdocent op de basisscholen. Naast een stuk geschiedenis worden kinderen ook bewust gemaakt van een stukje maatschappelijke verantwoording.

Na afloop zei Bert Kelderman dat hij het erg naar zijn zin had gehad en dat dit soort veldwerk hem heel veel positieve energie geeft. Natuurlijk heeft Dongen het liefst een paar vaste enthousiaste vrijwilligers die dit ieder jaar willen doen. Bert heeft al te kennen gegeven dat er volgende jaar weer een beroep op hem mag worden gedaan.


 Bert Kelderman in de klas van meester Peter op de Achterberg