Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Doetinchem Dit doen we Eerste hulp

EHBO bij Evenementen

​​​​​​​​​​

Artikel delen?

​Hulpverlening bij evenementen.
De EHBO-ers van het Rode Kruis van de afdeling Doetinchem zijn onmisbaar bij grote en kleinere evenementen in Doetinchem en de Achterhoek. We zijn er trots op dat we de hulpverlening bij de thuiswedstrijden van de selectie van "VV De Graafschap" voor onze rekening mogen nemen. Hetzelfde gebeurt ook bij het belofteteam. Wij waken dan vooral over het wel en wee van de supporters, maar zijn ook inzetbaar bij problemen bij de spelers.
Tijdens de jaarlijkse open dag zijn we er ook, waarbij we ook graag van de gelegenheid gebruik maken vrijwilligers voor ons hulpverleningsteam te werven 

Open dag vv GC 1.jpg

Ook is onze hulp in te roepen bij wielerwedstrijden, bij sportdagen en andere activiteiten van sport, scholen en bedrijven, waarbij de kans dat Eerste Hulp verleend moet worden zeer wel denkbaar is.
Het Eerste Hulpteam bestaat uit vrijwilligers die allen in het bezit zijn van een erkend Eerste Hulpdiploma met een AED-aantekening. Onze vrijwilligers worden regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden.​ Een aantal van onze vrijwilligers is ook professioneel werkzaam in de zorg, als bijv. verpleegkundige.

We beschikken over alle materialen die nodig zijn om EHBO te verlenen en te faciliteren. Doel is onze inzet en deskundigheid aan te passen aan iedere activiteit. Waar het risico groter is op letsel zetten wij meer en/of speciaal opgeleide vrijwilligers in. Wij beschikken o.a. ​over:

​- Kleine EHBO Tent

- Grote EHBO Tent

- Hulpverleners​ voertuig

​- Communicatie materiaal

- AED's en andere levensreddende materialen

- Speciaal opgeleide Hulpverleners

- Mogelijkheid om een medisch team in te zetten(landelijk)


Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen via Evenementen-doetinchem@rodekruis.nl​ voor het aanvragen van evenementen vul het aanvraag formulier​ in.​

voor een overzicht van evenementen 2016 klik hier​.


Coördinator
Dhr R. Oolthuis
tel: 0620990088
e-mail: Roolthuis@rodekruis.nl