Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Doetinchem Actueel Nieuws Bike team Doetinchem gelanceerd
25 februari 2017 |

Bike team Doetinchem gelanceerd

Doetinchem - Op zaterdag 25 februari heeft de Doetinchemse afdeling van het Rode Kruis haar biketeam voor het eerst in gebruik genomen. Dit gebeurde tijdens de Leutekumse (Doetinchemse) carnavals optocht.

Het biketeam is uitgerust met alles wat zij nodig heeft en elke fiets heeft ook een AED aan boord.

"De eerste start voor bike team Doetinchem was vandaag tijdens de Doetinchemse carnavalsoptocht een feit." Vertellen René Oolthuis en Wienand Dunnewind, initiatiefnemers van het Biketeam. "De ingezette mountainbikes zijn bepakt en gereed om de eerste hulp te verlenen aan mensen die het nodig hebben. Snelle respons en Handig in drukke situaties."

bikes.png

Vandaag was er een melding binnen waar ze binnen 2 min ter plaatse waren (!) manoeuvrerend door het Publiek waar zij het slachtoffer hulp konden bieden.

Vanaf heden is het biketeam in Doetinchem beschikbaar bij verschillende activiteiten.

Het Biketeam van het rode kruis is zowel regionaal als landelijk in te zetten. Zo zal je ze tegenkomen tijdens verschillende Koningsdagen door het land en op evenementen. In de provincie Gelderland zijn nu 4 biketeams actief, 2 in Apeldoorn, en 2 in Doetinchem.

We willen Wienand Dunnewind en René Oolthuis ontzettend bedanken voor al hun inzet om het biketeam in Doetinchem te realiseren!

Foto: Jesper Pee​ters

Artikel delen?