Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dinkelland-Oldenzaal Actueel Nieuws Verrassingsuitje Rode Kruis Tubbergen en Dinkelland-Oldenzaal op 23-8-2014
7 oktober 2014 |

Verrassingsuitje Rode Kruis Tubbergen en Dinkelland-Oldenzaal op 23-8-2014

Een verrassingsdag met Rode Kruis

De afdelingen Tubbergen en Dinkelland-Oldenzaal van het Nederlandse Rode Kruis organiseerden gezamenlijk een ontspannende en recreatieve dag voor personen die om medische, sociale of financiële redenen niet op vakantie kunnen. Een 60-tal personen inclusief vrijwilligers van Rode Kruis, die als rolstoelbegeleiders fungeerden, vertrokken zaterdag 23 augustus met twee bussen waaronder een rolstoelbus voor een tocht met onbekende bestemming. 

Na een toeristische rit door Twente en Salland werd in Terwolde de lunch gebruikt en die liet iedereen zich goed smaken. Daarna ging de tocht verder naar de zandsculpturen in Garderen. Zandkunstenaars uit alle delen van de wereld creëren jaarlijks de meest schitterende zandsculpturen in Garderen op de Veluwe. Het terrein van het Zandsculpturenfestijn wordt omringd door nostalgische kasteelmuren met verrassende decoraties en muurgraveringen. De zandsculpturen van 2014 hebben als thema de Gouden Eeuw. Personen als admiraal de Ruiter, de schilder Rembrandt van Rijn zijn in metershoge afbeeldingen van zand vorm gegeven. Tevens waren allerlei sprookjesfiguren in zand ‘gebeeldhouwd’. Iedereen was onder de indruk van wat uitgebeeld was. Om 15.00 uur werd de reis voortgezet naar het stadje Elburg waar iedereen gedurende anderhalf uur op pad kon gaan. 

Tegen half zes werd de terugreis aanvaard naar Weerselo waar men zich te goed kon doen aan een uitstekende driegangenmaaltijd. Tegen 21.00 uur bereikten de bussen hun eindbestemming Tubbergen en Denekamp. Iedereen keek terug op een mooie dag en keerde voldaan huiswaarts.