Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dinkelland-Oldenzaal Actueel Nieuws Rode Kruis en mantelzorgers
13 november 2013 |

Rode Kruis en mantelzorgers

​Jaarlijks kennen we dag van de mantelzorg. Voor dit jaar is die 10 november. Het is een dag waarop we onze erkenning willen tonen aan de mantelzorger. De Dag van de Mantelzorg 2013 heeft het thema: Yes We Care! In het Nederlands gezegd: Ja, we zorgen voor elkaar! Dit staat voor het samenspel tussen zorgprofessionals en mantelzorgers. Daarin valt namelijk heel wat te verbeteren.  
De slogan doet een appèl op iedereen die om een zorgvrager heen staat. Het gaat om een subtiel samenspel tussen de zorgvrager, mantelzorger en de beroepskracht. Ook in onze gemeente zijn velen als mantelzorger werkzaam. Het wordt je niet gevraagd de zorg voor je partner, vader, moeder, familielid of andere hulpvragende op je te nemen. Ook kun je niet zeggen “ík stop ermee”. Een veeleisende en niet altijd gemakkelijke taak. Reden om deze mensen eens extra aandacht te geven.

Al  een paar jaar organiseert de afdeling Dinkelland-Oldenzaal van het Rode Kruis een brunch voor mantelzorgers op of rond de dag van de mantelzorg. Uitgenodigd worden personen die nog iemand verzorgen en personen van degene voor wie ze de zorg gehad hebben en die het afgelopen jaar is overleden. Zaterdagmorgen mocht de afdeling een dertigtal mantelzorgers ontvangen en is hen een uitgebreide lunch aangeboden in het Rode Kruis gebouw te Denekamp. En zoals een van de aanwezigen zei, ‘het is toch eens wat anders om met een hele groep gezellig aan tafel te zitten dan steeds maar alleen.” Dank is op zijn plaats voor de vrijwilligers van het Rode Kruis die de organisatie hiervan op zich genomen hebben om de mantelzorgers een zorgeloze en aangename dag te bezorgen.