Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dinkelland-Oldenzaal Actueel Nieuws Rode Kruis Dinkelland-Oldenzaal collecteert van 9 juni tot en met 15 juni 2013
3 juni 2013 |

Rode Kruis Dinkelland-Oldenzaal collecteert van 9 juni tot en met 15 juni 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het Nederlandse + Rode Kruis
 Afdeling Dinkelland-Oldenzaal
 
   Rode Kruis collecteert van 9 juni tot en met 15 juni 2013
 
Het Nederlandse Rode Kruis houdt van zondag 9 juni tot en met zaterdag 15 juni 2013 haar jaarlijkse huis-aan-huis collecte. Duizenden vrijwilligers gaan de komende week van deur tot deur. Met de opbrengst van de collecte verleent het Nederlandse Rode Kruis noodhulp en sociale hulp in Nederland en in het buitenland.
 
Hieronder een greep uit de activiteiten die de afdeling Dinkelland-Oldenzaal zoal doet binnen de gemeenschap, waarvoor ook uw financiële steun hard nodig is:
• Zorg voor elkaar: ouderenmiddagen, uitstapjes, inloopmorgens. Allen erop gericht
  om  vereenzaming van ouderen te vermijden. Nieuwtje:vanaf dit najaar ook in
  Weerselo!
• Aangepaste vakanties voor minder validen.
• Sociaal vervoer met onze PAM-bus.
• Zwemproject: wekelijkse begeleiding ouderen bij zwemmen.
• Ondersteuning bij evenementen in Dinkelland.
• Het verzorgen van lezingen op diverse onderwijsinstellingen omtren
   maatschappelijk  mondiale problemen als Humanitair Oorlogsrecht
   (mijnenvelden, kindsoldaten e.d.).
 
Het zou dus een misvatting zijn om te denken dat het Rode Kruis haar gelden alleen inzit voor internationale projecten of rampen. De gehele collecte opbrengst wordt nationaal en/of lokaal besteed, zo ook in onze gemeente en in uw dorp of stad!
 
Voor het kunnen uitvoeren van deze en andere activiteiten is geld nodig. Geld dat met zorg op een juiste weloverwogen manier wordt besteed binnen onze gemeenschap.
 
In 2013 collecteert onze afdeling in Oldenzaal (De Tij, De Essen en Graven Es), Denekamp, Lattrop, Tilligte, Ootmarsum, Rossum en Weerselo.
Hiervoor hebben we ca. 185 collectanten beschikbaar bij onze afdeling. Steun onze collectanten aan de deur in de week van 9 tot en met 16 juni, met het doen een gift. De opbrengsten van de collecte worden 100% lokaal goed beheerd en besteed!
 
Help ons helpen!
Bestuur Rode Kruis afd. Dinkelland-Oldenzaal. Stefan van Ommen