Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dinkelland-Oldenzaal Actueel Nieuws Nieuwjaarsreceptie Rode Kruis Dinkelland Oldenzaal
14 januari 2013 |

Nieuwjaarsreceptie Rode Kruis Dinkelland Oldenzaal

‚ÄčAfgelopen woensdag 2 januari 2013 heeft onze afdeling voor haar leden en vrijwilligers de traditionele nieuwjaarsreceptie in ons gebouw in Denekamp gehouden. De opkomst was goed, evenals de sfeer!

Voorzitter Jan Mistrate Haarhuis memoreerde het afgelopen jaar 2012. Daarin kon de afdeling alle activiteiten en evenementen uitvoeren. In het bijzonder dankte hij alle vrijwilligers die meegeholpen hebben aan Serious Request in Enschede. Ook dankt hij de vele organisaties, scholen en personen in de afdeling Dinkelland - Oldenzaal die zelf acties op touw gezet hebben om geld in te zamelen voor Serious Request. Voor 2013 hoopt hij dat de afdeling op dezelfde voet voort kan gaan. Ook al kan de afdeling nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken. De evenementen en activiteiten zullen er in 2013 niet onder lijden.

Op deze avond werden tevens een zevental vrijwilligers in het zonnetje gezet omdat ze 10, 20 of 30 jaar actief zijn binnen het Rode Kruis. Het zijn Marietje Tijkorte-Peters en Gerda Bolderik-Lentfert, beide 30 jaar actief. Dames Hanny Schutte-Schiphorst, Rita Sanderink-Hermelink en de heer Ad Wiggemans, 20 jaar, en mevrouw Riky Schiphorst en de heer Ferdinand Korpel, beiden 10 jaar actief. De voorzitter dankte hen voor hun trouw inzet en overhandigde iedere jubilaris het Rode Kruis-insigne en een boeket bloemen.

In 2012 is veel tijd gestoken in het realiseren van een carport aan de achterzijde van ons pand. Deze carport en bijbehorend pand zijn voor onze PAM-bus en het archiveren van onze spullen. Deze verbouwing uitgevoerd door MorssinkBouw is grotendeels gefinancierd door de verhuurder van het pand: Gemeente Dinkelland. De realisatie is in overleg met de plaatselijke Brandweer uitgevoerd, gezien er intern een verschuiving heeft plaatsgevonden van bepaalde ruimtes.
Zoals u in bijgevoegde foto kunt zien is behalve de bestrating alles gereed. Onze vrijwilligers zijn hier erg blij mee.  

Vervolgens is onder het genot van een hapje en wat drankjes de receptie nog enkele uren doorgezet. Op een gezond en gelukkig 2013!
U kunt onze organisatie en de laatste nieuwtjes tevens volgen op onze internetsite: www.rodekruis.nl/dinkelland-oldenzaal
Stefan van Ommen
Secretaris Rode Kruis afdeling Dinkelland-Oldenzaal