Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Dinkelland-Oldenzaal Actueel Nieuws Afdelingsraad 22-4-2013
30 april 2013 |

Afdelingsraad 22-4-2013

Het Nederlandse + Rode Kruis
Afdeling Dinkelland-Oldenzaal
 
Gehouden vergadering afdelingsraad
 
 
 
Vorige week maandag 22 april heeft onze afdeling van het Rode Kruis haar vergadering voor de afdelingsraad gehouden. Iets na half acht opent de voorzitter Jan Mistrate Haarhuis deze eerste Afdelingsraadvergadering 2013, die traditioneel de goedkeuring van de Jaarstukken afgelopen kalenderjaar, 2012 dus, op de agenda heeft staan. Het secretariële en financiële verslag van 2012 worden aan de 23 aanwezigen voorgelegd en goedgekeurd. Onze afdeling heeft in 2012 wederom vele activiteiten ontplooit, waaronder diverse vakanties, daguitjes, aandacht voor de mantelzorgers, zwemproject, Eerste Hulp ondersteuning lokale evenementen, inzet eigen PAM-bus en ondersteuning Voedselbank.
 
Omdat het Nederlandse Rode Kruis teruggaat naar haar “core business” wordt er tijdens het tweede deel van deze ledenvergadering een soort van brainstormsessie gehouden waarbij aanwezigen hun inbreng kunnen leveren voor de zaken al dan niet goed lopen binnen onze afdeling, en hoe deze passen in de toekomst.
Er komen nuttige zaken naar boven.
 
Daarnaast wordt er nog afscheid genomen van de secretaris Stefan van Ommen. Na twee termijnen van 4 jaar geeft hij deze functie door aan Gerrie Rademaker-Schiphorst. Stefan blijft overigens nog wel actief als collecte coördinator binnen het bestuur van de afdeling. Op de foto neemt hij  als dank een boeket bloemen in ontvangst van de voorzitter Jan Mistrate Haarhuis.
 
Vervolgens wordt door de voorzitter het officiële deel van de vergadering afgesloten, waarna onder het genot van een drankje en een hapje nog even wordt nagepraat.
 
Bestuur Rode Kruis afdeling Dinkelland-Oldenzaal
Stefan van Ommen