Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Wolden Dit doen we Activiteiten in De Wolden

Activiteiten in De Wolden

​De afdeling De Wolden is een actieve afdeling en organiseert verschillende activiteiten.
Hieronder vindt u een opsomming van de activiteiten die plaatsvinden.

Rolstoelbusvervoer.
Het Rode Kruis Drenthe beschikt over twee rolstoelbussen. Deze bussen worden gereden door vrijwilligers van het Rode Kruis. Allen hebben een bekwaamheidstest afgelegd om te mogen rijden op een rolstoelbus.
Het sociaal vervoer van het Rode Kruis is aangepast vervoer  voor mensen die vanwege hun lichamelijk of geestelijke beperkingen of ziekten extra ondersteuning nodig hebben. Het aangepaste vervoer al dan niet in een rolstoel plaatsvinden.Het aangepaste vervoer wordt verricht door chauffeurs die extra geschoold zijn op het gebied van rijvaardigheid.
Het aangepaste vervoer wordt doorgaans uitgevoerd door twee vrijwilligers waarvan tenminste  één tevens Eerste Hulp kan bieden.
Sociaal vervoer kan aangevraagd worden door mensen die graag aanwezig willen zijn bij een gebeurtenis zoals een bruiloft of begrafenis of gezamenlijke uitstapjes voor mensen met beperkingen.
De coördinator vervoer neemt de aanvragen in ontvangst, beoordeelt de aanvraag en onderhoudt contact met de aanvrager en zorgt voor de planning van de ritten.
U kunt een aanvraag voor sociaal vervoer indienen door het [aanmeldformulier in te vullen].

Bijzondere vakanties.
Het Rode Kruis organiseert bijzondere vakanties in vakantiehotel De Valkenberg in Rheden, in vakantiehotel IJsselvliedt in Wezep en in de Paardenstal in Rheden.
Daarnaast is er nog ons vlaggenschip; ons varende vakantiehotel de J.H. Dunant.

Een weekje vakantie kan wonderen doen. Even de sleur van alledag doorbreken, nieuwe mensen ontmoeten en genieten van cultuur en natuur. Of juist even lekker helemaal niets doen. Wat ons betreft is dat voor iedereen weggelegd. Ook wanneer iemand minder mobiel is of veel zorg nodig heeft. Het Nederlandse Rode Kruis is al ruim zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met een lichamelijke of sociale beperking. Onze gasten zijn mensen die chronisch ziek of gehandicapt zijn. Mensen die zware zorg nodig hebben, afhankelijk zijn van mantelzorgers, weinig financiële armslag hebben en vaak in een sociaal isolement verkeren. Mensen die om deze redenen niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan.

Tijdens onze vakantieweken staat onbezorgd genieten centraal. Hiervoor kunnen we rekenen op de hulp van ruim 6000 vrijwilligers. Met kwalitatieve zorg en aandacht, in een sfeer van contact en gezelligheid, stellen we alles in het werk om onze gasten een heerlijke vakantie te bezorgen.

Contact personen voor Bijzondere vakanties zijn:
Mary Strijker (Rode Kruis De Wolden), Alie van de Belt (Rode Kruis De Wolden) en Minze Vries (District Drenthe).