Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling De Wolden

Rode Kruis afdeling De Wolden

​​​​​​​​​​In Nederland helpen we met noodhulp, evenementenhulp, voorlichting, sociale hulp, EHBO en zetten we acties op. ​​​​​​​​​​​​Deze taak kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals u. Kom in actie en wordt vrijwilliger of steun ons werk met uw gift​.


Over ons

De Wolden kent vier afdelingen, te weten Ruinen, Ruinerwold, De Wijk/Koekange en Zuidwolde die ieder een eigen invulling geven aan het Rode Kruis-werk op het gebied van sociale hulp en recreatieve activiteiten. Zo wordt er in het ene dorp met name veel georganiseerd op het gebied van het gezamenlijk actief bezig zijn en binnen een ander dorp richten de activiteiten zich op het gebied van het gezelschap houden en het omzien naar mensen die minder mobiel of ziekelijk zijn.

Activiteiten

van Rode Kruis afdeling De Wolden
Het Rode Kruis helpt bij het vergroten van risicobewustzijn, het aanleren van vaardigheden om een noodsituatie beter te doorstaan en het opbouwen van een netwerk zodat mensen in een noodsituatie niet alleen komen te staan.

In de spotlights

 

 

Grote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levenshttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Cholera-epidemie-in-Jemen-eist-levens.aspx2017-06-26T22:00:00ZGrote zorgen om Jemen: cholera-epidemie eist vele levens
"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"http://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Guido-werkt-in-Mosul-Met-delen-van-explosieven-in-hun-lichaam-komen-ze-het-ziekenhuis-binnen.aspx2017-06-22T22:00:00Z"Met delen van explosieven in hun lichaam komen ze het ziekenhuis binnen"
Onderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomenhttp://afdeling.rodekruis.nl/actueel/Nieuws/Paginas/Onderzoek-door-inzet-Rode-Kruis-tienduizend-extra-Ebola-gevallen-voorkomen.aspx2017-06-21T22:00:00ZOnderzoek: door inzet Rode Kruis tienduizend extra Ebola-gevallen voorkomen

Iedereen kan helpen

help ook!

Als vrijwilliger

Wil jij jezelf ontplooien en iets doen voor anderen? Bij het Rode Kruis ben je meer dan welkom. Lees meer

Burgerhulp

Het Rode Kruis ondersteunt spontane acties van mensen die anderen willen helpen in tijden van nood. Lees meer

Tracing

We herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos zijn kwijtgeraakt.Lees meer