Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Deventer Geef goederen Geef kleding en schoeisel

Geef kleding en schoeisel

Textielcontainer
Bij ons kantoor staat een groene textielcontainer, waarin u tweedehands kleding en schoeisel kunt doen. Goede, beschadigde en versleten kleding en schoeisel: alles is ​welkom.
De opbrengst van ​de textielcontainer komt ten goede aan de afdeling Deventer​. Daarmee kunnen wij lokale activiteiten ​betalen, bijvoorbeeld in het kader van zelfredzaamheid en Eerste Hulp.​

​Het Nederlandse Rode Kruis werkt samen met stichting Sympany. Deze stichting zamelt tweedehands kleding en schoeisel in voor het goede doel. Het inzamelen gebeurt via kledingbakken in veel ge​meenten. En via huis-aan-huis inzamelrondes​ en inzamelacties. Textielafval krijgt op deze manier een tweede bestemming.
Textiel en schoeisel dat herbruikbaar is wordt verkocht en krijgt een tweede leven in ontwikkelingslanden en in Oost-Europa. De opbrengst komt 100% ten goede aan goede doelen in binnen- en buitenland.

Sympany is ontstaan in 2015 uit een fusie tussen KICI en Humana. De stichting geeft elk jaar circa twintig miljoen kilo kleding en overig textiel een tweede leven. Met de opbrengst helpt Sympany mensen in kansarme situaties. Daarnaast zorgt het bedrijf voor werkgelegenheid.​
​​
Vanaf 2009 was het Nederlandse Rode Kruis hoofdbegunstigde van KICI. Deze samenwerking wordt voortgezet met Sympany. De opbrengsten van de textielcontainers komen ten gunste van de Rode Kruis-afdelingen die samen met Sympany kleding inzamelen.

Net als het Nederlandse Rode Kruis is Sympany in het bezit van het CBF-Keur voor goede doelen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de opbrengst van de textielinzameling goed terecht komt.