Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Deventer Dit doen we Sociale Hulp Groepsaktiviteiten

Groepsaktiviteiten

​​​​​

​De groepsbijeenkomsten (creativiteitscursus 'De Opstap' en de dinsdag- en donderdagsociëteiten) stellen een gast in staat nieuwe contacten op te doen en even weg te zijn uit de dagelijkse sleur.

Deelnemen aan deze activiteiten kan ook tot doel hebben de taak van de dagelijkse verzorger (mantelzorger) tijdelijk te verlichten.
Creativiteitscursus 'De Opstap'

De creativiteitscursus 'De Opstap' is gestart in september 1979. Deze cursus wordt geleid door een aantal vrijwilligers die samen met deelnemers (cursisten) een activiteitenprogramma realiseert. Er worden o.a. cursussen tekenen, schilderen, textiele werkvormen,  servetten verwerken, speksteen snijden etc. gegeven. een laatste optreden van een seizoen

Tijd en plaats:
Iedere woensdagochtend van  09.30 uur - 11.45 uur in het Rode Kruisgebouw aan de H.G.Goosenstraat te Deventer. Kosten: per bijeenkomst betaalt de cursist een bijdrage voor het gebruik van ruimte, energieverbruik en koffie en de benodigde materialen. Deze materialen zijn in principe verkrijgbaar bij de docent van de betreffende cursus. Uitgangspunt echter is en blijft, dat de kosten geen drempel mogen zijn om deel te nemen.
 
'Sociëteiten'
De Sociëteiten worden gehouden op de 1e, 3e en 5e dinsdagmiddag van de maand en iedere donderdagmiddag.

Tijd en plaats:
dinsdag van 14.00 uur - 16.00 uur en 
donderdag van 14.30 uur - 16.30 uur
in het Rode Kruisgebouw aan de H.G.Gooszenstraat te Deventer.
Kosten:  De deelnemer betaalt een kleine bijdrage voor de te maken kosten. Ook hier geldt weer dat de kosten geen drempel mogen zijn om deel te nemen.

Cursusjaar
Het seizoen voor beide groepsactiviteiten loopt van september t/m mei/juni van ieder jaar. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen bijeenkomsten.
Het Rode Kruisgebouw is aangepast voor gehandicapten (toegang, toiletten, lift e.d.).

Wilt u meer informatie, bijvoorbeeld om als gast deel te nemen aan één van de activiteiten -  of u te oriënteren over het vrijwilligerswerk voor onze afdeling, dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat: tel. 0570-622018 of email: bureau@rodekruis-deventer.nl