Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Deventer Actueel Nieuws Miglia Daventria 2017: opbrengst € 11.000,-
25 mei 2017 |

Miglia Daventria 2017: opbrengst € 11.000,-

Een opbrengst van € 11.000,- voor het Rode Kruis Deventer!​

Dat was het resultaat van de zevende Miglia Daventria, een rally georganiseerd door Rotaryclub Deventer om lokale goede doelen te steunen. Met dit geld gaat het Rode Kruis het evenement "Deventer op Stelten" ontsluiten voor jong gehandicapten, zodat ook zij van deze Deventer traditie kunnen genieten.

Het Rode Kruis Deventer zet zich in voor jong gehandicapten. Rotaryclub Deventer ondersteunde het Rode Kruis al eerder bij boottochten met de Henri Dunant voor deze groep. De samenwerking kreeg een vervolg met het bijeenbrengen van geld voor verdere participatie van jong gehandicapten aan maatschappelijk waardevolle evenementen, zoals "Deventer op Stelten".

Jong gehandicapten konden ook dit jaar weer meedoen aan de rally: als co-piloot, navigator of als passagier. Want naast de sport- en toerklasse was er ook een sponsorklasse waaraan 29 auto’s deelnamen die elk een jong gehandicapte meenamen. De rally voerde over de Veluwe: strand Nulde, Garderen, Kootwijk e.d. Het mooie weer zorgde er voor dat alle equipes een fantastische dag beleefden.

Reactie van het Rode Kruis Deventer: “Dit was wel een heel mooi voorbeeld van twee vliegen in één klap: een prachtig bedrag van € 11.000,- voor de organisatie van activiteiten en ook nog eens een onvergetelijke dag voor deze 29 jonge mensen. Het doet je wat om al die blije gezichten te zien. In één woord geweldig”.

Artikel delen?