Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Deventer Actueel Nieuws Miglia Daventria: € 8.000 voor Rode Kruis Deventer
23 mei 2016 |

Miglia Daventria: € 8.000 voor Rode Kruis Deventer

Een opbrengst van € 8.000 voor het Rode Kruis Deventer!

Dat was het resultaat van de zesde Miglia Daventria, een rally georganiseerd door Rotary Deventer om lokale goede doelen te steunen. Met dit geld gaat het Rode Kruis het evenement "Deventer op Stelten" ontsluiten voor jong gehandicapten, zodat ook zij van deze Deventer traditie kunnen genieten.

Het Rode Kruis Deventer zet zich in voor jong gehandicapten. Rotary Deventer ondersteunde het Rode Kruis al eerder bij boottochten met de Henri Dunant voor deze groep. De samenwerking kreeg nu een vervolg met het bijeenbrengen van geld voor verdere participatie van jong gehandicapten aan maatschappelijk waardevolle evenementen, zoals "Deventer op Stelten".

Jong gehandicapten konden dit jaar voor de eerste keer ook mee doen aan de rally: als co-piloot, navigator of als passagier. Want naast de sport- en toerklasse was er dit jaar ook een sponsorklasse waaraan achttien auto’s deelnamen die elk een jong gehandicapte meenamen. Ook de Deventer politie was aanwezig met een auto. Niet om te controleren of te bekeuren, maar om deel te nemen en bij te dragen aan een prachtige dag voor de jong gehandicapten.
De rally had het fraaie IJssellandschap ten zuiden van Deventer als decor. Het mooie weer zorgde er voor dat alle 68 equipes een fantastische dag beleefden.

Jan Hattink, voorzitter van het Rode Kruis Deventer: “Dit was wel een heel mooi voorbeeld van twee vliegen in één klap: een prachtig bedrag van € 8.000 voor de organisatie van activiteiten en ook nog eens een onvergetelijke dag voor deze achttien jonge mensen. Het doet je wat om al die blije gezichten te zien. In één woord geweldig”.

​​

Artikel delen?