Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Deventer Actueel Nieuws Mevrouw Lagrand koninklijk onderscheiden
14 juli 2014 |

Mevrouw Lagrand koninklijk onderscheiden

​​

​​​​​​Op woensdag 9 juli 2014 werd onze vrijwilliger mevrouw Triny Lagrand volkomen overrompeld.​​
Samen met haar man kwam zij bij haar dochter op bezoek. Daar ontmoette ze haar hele familie, ook haar dochter en gezin uit Amerika. Vervolgens stapte de burgemeester van de Gemeente Voorst binnen. Hij sprak Triny uitgebreid toe in verband met haar jarenlange vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis en het KWF. 


Triny is al ruim 30 jaar contactpersoon van de afdeling Steenenkamer van KWF Kankerbestrijding. Zij organiseert de collecte voor deze organisatie en collecteert ook zelf.
Daarnaast is ze ruim 28 jaar vrijwilliger bij het Nederlands Rode Kruis, afdeling Deventer. Triny startte als vrijwilliger bij de Welfaregroep. In 2000 werd ze leider van deze groep. De Welfare zet zich in om gasten van het Rode Kruis die slecht ter been zijn thuis te helpen met het maken van handwerken in allerlei creatieve uitingen. 
In 2011 is Triny lid geworden van de recreatiegroep. Deze groep zet zich in om bejaarden, invaliden en eenzame ouderen op diverse wijzen ontspanning te bieden. En al circa 25 jaar collecteert Triny voor het Rode Kruis. Triny heeft zich ook meer dan 10 jaar ingezet voor de Rode Kruiswandeltocht; zij zorgde met name voor de lunchpakketten voor alle begeleiders. Daarnaast gaat Triny al vele jaren mee als vrijwilliger tijdens de halfjaarlijkse boottochten.

Na de toespraak ontving Triny uit handen van de​ burgemeester de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

​​​​​​​​​​