Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Deventer Actueel Nieuws Rode Kruis Deventer op Stelten
11 juli 2016 |

Rode Kruis Deventer op Stelten

​Het Rode Kruis Deventer ​haalt 250 mensen op voor Stelten-voorstelling.​

​Het Rode Kruis Deventer haalde liefst 250 mensen op voor een avond Deventer op Stelten. Zij konden niet op eigen kracht naar Deventer op Stelten gaan, omdat ze slecht ter been zijn of een andere beperking hebben. Verdeeld over vrijdag- en zaterdagavond waren zo'n 25 touringcars​ en busjes nodig om de gasten op te halen en thuis te brengen. Een flinke logistieke operatie !

Op de Beestenmarkt was een apart Rode Kruisgebied ingericht, met ook toiletten. De gasten konden vanaf een speciaal rolstoelpodium met ervoor een honderdtal stoelen prinsheerlijk genieten van de voorstelling. De Rotary zorgde voor de bekostiging, namelijk door de opbrengst van de Miglia Deventria-rally aan het Rode Kruis te schenken. Voor de gasten was alles gratis, inclusief een pakketje met hapjes en drankjes.

De Beestenmarkt was speellocatie voor Teatro dei Venti (Italië) met de Nederlandse première van ‘Simurgh’. Acht steltenacteurs en twee muzikanten creëerden een magische voorstelling van één uur over een mythe uit het Midden-Oosten.


​​

Op beide avonden stond het Rode Kruis met een tent op het plein, van waaruit eventuele hulp verleend kon worden. Een arts, verpleegkundigen en EHBO'ers stonden daarvoor garant. Ook de Rotary Deventer was op beide avonden actief, evenals werknemers en vrijwilligers van de diverse zorgcentra. Zij maakten het mogelijk dat de voorstelling op deze "onmogelijke" tijd (van 22:45 - 23:45 uur) bijgewoond kon worden.

Ook de gasten genoten van dit geslaagde evenement, dat om herhaling vraagt.


​​

Artikel delen?