Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Wat kunt u doen Pep Den Haag

Pep Den Haag

​​

Het Rode Kruis is van oudsher een vrijwilligersorganisatie. De centrale drijfveer  is de betrokkenheid bij de medemens, het gevoel voor menslievendheid. Ook in Den Haag zijn veel vrijwilligers actief. Op dit moment meer dan 230 voor de diverse projecten en activiteiten en meer dan 200 collectanten voor de jaarlijkse collecte in juni. Zij verlenen hulp in alle wijken van Den Haag en worden daarbij ondersteund door een aantal enthousiaste beroepskrachten. Zij bieden hulp aan de meest kwetsbare mensen, door middel van sociale hulp: de zorg- en welzijnsactiviteiten en door middel van noodhulp: Eerste Hulp bij evenementen inzetten bij kleine en grote evenementen.

Waarom word je vrijwilliger?
De motivatie om vrijwilligerswerk te doen verschilt  per persoon; betrokkenheid bij het werk van het Rode Kruis, gericht werkervaring kunnen opdoen, iets terug willen doen voor de maatschappij, studiepunten verwerven of meer in contact komen met anderen.

Wat kun je doen bij het Haagse Rode Kruis?
Er zijn een heleboel functies die vrijwilligers kunnen uitvoeren voor het Haagse Rode Kruis. Hieronder een paar voorbeelden.
+    Coördinator noodhulp
+    Vrijwilliger Eerste Hulpverlening
+    Wijkcoördinator of collectant tijdens de collecteweek
+    Administratief hulpverlener
+    Vrijwilliger Promotieteam
+    Coördinator Promotieteam
U vind onze vacatures op de site van Pep Den Haag via denhaagdoet.nl

Voorafgaand
Wil je graag vrijwilliger worden bij het Haagse Rode Kruis? Dan volgt er na je aanmelding eerst een intakegesprek. Dit gesprek is een soort wederzijdse kennismaking, waarbij wordt nagegaan of de verwachtingen van de vrijwilliger en het Rode Kruis met elkaar overeenkomen. Indien je vrijwilliger wordt bij ons krijg je natuurlijk gerichte begeleiding.  Afhankelijk van de aard van het werk wat je gaat doen betekent dit meelopen met andere (ervaren) vrijwilligers en/of het volgen van een gerichte training.

Meer informatie?
Wil jij vrijwilliger worden bij het Haagse Rode Kruis, bekijk dan een onze vacatures of maak een afspraak voor een intakegesprek om te kijken welke functie het beste bij jou past. Je kan onze vacatures vinden op de site van Pep Den Haag via  www.pepdenhaag.nl