Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Dit zijn we

Dit zijn we

​​​​​​​​​​​​​​​​​H​et Nederlandse Rode Kruis bestaat in Nederland uit meer dan 300 plaatselijke districten en afdelingen. Het Rode Kruis, afdeling Den Haag, verleent eerste hulp, noodhulp en bevordert zelfredzaamheid van de inwoners van Den Haag.​  Wij helpen mensen in de Haagse gemeenschap die dat het hardste nodig hebben.​

 ​Ons (oude) vestigingskantoor aan de Koninginnegracht (links) en de Wijkwinkel aan de Leyweg (rechts)

Vestiging​skanto​or Den Haag
Met een bestuur, directie, 8 beroepskrachten (waarvan iedereen parttime) en circa 300​​​ vrijwilligers helpen wij met onze activiteiten veel mensen.

Rode Kruis Wijkwinkel
Met de Rode Kruis Wijkwinkel als voorpost, streeft het Rode Kruis, afdeling Den Haag om de meest kwetsbare wijkbewoners te bereiken. Hiermee is de wijkwinkel een laagdrempelig steunpunt waar ieder​een terecht kan. Dagelijks werkt een enthousiast team vrijwilligers en stagiaires aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de buurtbewoners. ​

De eerste Rode Kruis Wijkwinkel is in juni 2011 geopend in Den Haag Zuidwest, een wijk gekenmerkt door een aantal dominante problemen op het gebied van veiligheid, leefbaarheid, gezondheid en werkgelegenheid.

Activiteiten die vanuit de Rode Kruis Wijkwinkel worden aangeboden zijn:

  • Cursussen/activiteiten, gericht op veiligheid in en om het huis
  • Taalondersteuning
  • EHBO/reanimatiecursussen ook voor anderstaligen
  • Inloopspreekuren voor buurtbewoners (belastingadvies, Eerste Hulp bij                Administratie)​​

Lees meer over de Rode Kruis Wijkwinkel​ op deze website en bezoek onze Facebookpagina​ om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Strandpost Scheveningen
​​Het Rode Kruis, afdeling Den Haag en het Rode Kruis, district Haaglanden opent jaarlijks een EHBO-post op het strand. De eerstehulppost staat direct naast de Pier en is in de maanden juli en augustus dagelijks van 12.00 t/m 18:00 uur geopend. In de maanden mei,  juni is de post alleen in de weekenden geopend.

20170527_PETERBUSSCHER_040.jpgOnze Strandpost is voor seizoen 2017 volledig aangepast aan de nieuwe huisstijl van het Rode Kruis. Foto: Peter Busscher

Lees meer over de strandpost op deze website en bezoek onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!