Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Dit doen we EHBO Strandpost Scheveningen

Strandpost Scheveningen

​​​​​Het bemensen van de eerstehulppost op het Scheveningse strand tijdens de zomermaanden behoort ook tot de taken van het Rode Kruis, afdeling Den Haag. De eerstehulppost staat direct naast de Pier en is in de maanden juli en augustus dagelijks van 11.00 t/m 18:00 uur geopend. In de maanden mei, juni en september is de post alleen in de weekenden geopend.  

Artikel delen?

20170524_PETERBUSSCHER_014.jpgOnze strandpost staat al sinds het begin van de vorige eeuw op het strand van Scheveningen, en daar zijn we trots op.

Jaarlijks worden er honderden mensen behandeld met kwetsuren. Variërend van kleine snijwonden tot veel ernstige aandoeningen. In de eerstehulppost verlenen de Rode Kruisvrijwilligers alleen de eerste hulp. Indien nodig wordt iemand verwezen naar een huisarts, ziekenhuis of wordt er aan de Meldkamer Ambulancezorg (MKA) gevraagd een ambulance te sturen.

Het bewaken van de veiligheid op de Haagse stranden is een taak van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade (HVRB) die in samenwerking met Politie Haaglanden bijvoorbeeld het redden van drenkelingen voor haar rekening neemt. Het vervoer van gewonden over het strand wordt gedaan met voertuigen van de reddingsbrigade en de politie. 

Op het strand wordt er samengewerkt met de volgende diensten:  

  • HVRB in de zomermaanden dagelijks aanwezig op het strand  
  • Politie Haaglanden, in de zomermaanden dagelijks aanwezig op het strand  
  • Brandweer Haaglanden, eindverantwoordelijk voor de veiligheid op het strand
  • Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), het gehele jaar paraat om assistentie te verlenen  
  • MKA​ en ambulances van de Hulpverleningsregio Haaglanden, voor advies en vervoer naar ziekenhuis  

De HVRB, de politie en de KNRM beschikken over terreinvoertuigen waarmee gewonden over het strand vervoerd kunnen worden.