Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Dit doen we EHBO Evenementenhulp

Evenementenhulp

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Organiseert u een evenement op één of meerdere locaties in Nederland waar bij de hulpverlening goed geregeld moet zijn? Zodanig dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Wilt u volledig ontzorgd worden, zodat u zich met een gerust hart kunt focussen op het evenement? Maak dan gebruik van de diensten van het Rode Kruis!


 

​EHBO

​​​​​

Het Rode Kruis is gespecialiseerd in het leveren van eerste hulp bij evenementen. Al onze hulpverleners zijn in het bezit van een erkend EHBO certificaat met een AED aantekening. Ook worden zij regelmatig bijgeschoold om hun kennis en vaardigheden op peil te houden. Aanvullende specialisaties zijn gericht op het ​verlenen van eerste hulp op (grootschalige)evenementen, de samenwerking met andere zorgprofessionals en het behandelen van specifieke letsels, zoals sport- en wandelletsel en alcohol en drugs gerelateerde incidenten. Daarnaast kan het Rode Kruis EHBO Bike-teams leveren (Eerste Hulpverleners die zich verplaatsen op een mountainbike) die snelle hulpverlening kunnen bieden op evenementen in een groter gebied. De inzet van EHBO wordt ondersteund met eigen logistieke ​en communicatiemiddelen.

Rode-Kruis-brochure-evenementenhulp.jpg 

Medische dienst

De medische dienst van het Rode Kruis levert medische zorg bij evenementen. Aanvullend op onze eerste hulpverleners kunnen (gespecialiseerde) verpleegkundigen, artsen en chauffeurs worden ingezet om complexe hulpvragen te
beoordelen en te behandelen. Er wordt gewerkt met diverse zorgniveaus, waaronder ambulancezorg, acute zorg en huisarts- en sportgeneeskundige zorg. Onze professionals met ervaring in de (spoedeisende) gezondheidszorg en ons materiaal voldoen aan de geldende professionele standaarden. Daarmee is de kwaliteit van onze medische ondersteuning tijdens uw evenement gewaarborgd.

Nat_Veilig_Dag_16_024.jpg​ ​Volledig uitgerust voertuig van de Medische dienst​. Foto: Peter Busscher

Logistiek

 

Het Rode Kruis kan geheel zelfvoorzienend optreden. Onze logistieke dienst zorgt voor alle benodigde middelen: van rolstoel tot tent en van volledig eigen verzorgde catering tot bevoorrading tot de posten met mensen en middelen. Het Rode Kruis beschikt hiertoe over modern en goed onderhouden professioneel materiaal zoals AED’s, EHBO-tassen, middelen om een eerste hulppost in te richten en diverse vervoersmiddelen, zoals motoren, ambulances, vrachtwagens, busjes, golfkar en quads.

RK_Logistiek.jpg​​Foto: Peter Busscher

Communicatiemiddelen

Om goed te kunnen samenwerken en de inzet te coördineren zijn communicatiemiddelen​ cruciaal. Het Rode Kruis beschikt over een eigen verbindingsdienst en radiofrequenties. Zo kan, op iedere locatie en onder alle omstandig heden, met portofoon en mobilofoon worden gecommuniceerd. 

De grootte van het radio netwerk kan variëren van twee portofoon gebruikers tot meerdere hulpverleningsgroepen met een eigen meldkamer en/of verbindings-commando voertuigen. Indien nodig kunnen wij ook telefonie- en internet-verbindingen opzetten. Voor de uitvoering van deze taken beschikt het Rode Kruis over centralisten en technische medewerkers.

KevinRemeijsen_02.jpg​ Foto: Peter Busscher​