Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Collectecoördinator

Collectecoördinator

Dit is een Vrijwilligersfunctie.​

De collectecoördinator organiseert de collecte voor het Rode Kruis in het Westland. Er is een nauwe samenwerking met het bestuurslid van de Afdeling Westland. U bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitbreiden van de collecteorganisatie.

Artikel delen?

De taken van een collectecoördinator zijn onder andere:

  • Opzetten lokale collecteorganisatie (werven van collectanten en wijkcoördinatoren, gezamenlijk met anderen)
  • Als aanspreekpunt fungeren voor de wijkcoördinatoren
  • De wijkcoördinatoren voorzien van de benodigde materialen voor de collecte
  • Promotionele activiteiten
  • Assisteren bij het logistieke proces
  • Wijkindeling maken voor de stad/dorp
  • Toezicht houden op de uitvoering

Voor de functie is het nodig dat de kandidaat goed mensen kan enthousiasmeren en motiveren. Ook het kunnen bewaken van belangrijke data (contactgegevens collectanten, nummers van collectebussen, bezetting van straten en wijken) is van belang. ​

Tijdsinvestering: Afhankelijk van de grootte van de stad wordt ingeschat dat een collectecoördinator gemiddeld zo'n 4 uur per week bezig is vanaf januari / februari tot en met juni, plus een extra tijdsinvestering gedurende de collecteweek zelf.

Functie-eisen: Goede sociale vaardigheden en een goed organisatievermogen zijn de belangrijkste eisen voor deze functie. Tevens wordt er verwacht dat de collecte-​coördinator bekend is met de software programma's Word en Excel en over e-mail beschikt. ​

Heeft u interesse?

Stuur een mailtje naar kthijsmans@xs4all.nl  Vermeld in het onderwerp "collectecoördinator​" en er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen!