Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Succesvolle Haagse Collecteweek!

Succesvolle Haagse Collecteweek!

​​Van 15 tot en met 21 juni  zijn 140 collectanten in Den Haag op pad gegaan voor Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Den Haag. Ook de oudste collectant van het Rode Kruis Den Haag Jop Santema (91 jaar) heeft gecollecteerd bij het station. In al die jaren heeft hij als collectant een half miljoen euro opgehaald voor het Nederlandse Rode Kruis. Ook 46 leerlingen van het Wellant College hebben meegedaan aan de collecteweek en € 742 ingezameld in de binnenstad. 


 

Na de collecteweek was het een drukte van belang op het Vrijwilligerskantoor. Patricia vertelt: ”Met twee vrijwilligers het geld tellen blijft heel leuk. Het rammelen van de telmachine en het enthousiasme van de wijkcoördinatoren/collectant als het opgehaalde bedrag bekend is blijft heel leuk om mee te maken”.  

In totaal hebben alle collectanten  € 10.098,58 opgehaald. Het opgehaalde geld wordt 100% besteed aan Haagse doelen, zoals de EHBO Academie en de Rode Kruis Wijkwinkel. Het Rode Kruis is blij met het ingezamelde geld. Patricia:” de jaarlijkse collecte blijft altijd wel een heel karwei maar door het enthousiasme van de collectanten wordt je gemotiveerd deze klus te klaren.  Het Haagse Rode Kuis bedankt alle wijkcoördinatoren, collectanten en de gevers voor hun bijdrage!