Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Uitnodiging welkomstbijeenkomst EHBO+ voor Nieuwkomers
31 augustus 2016 |

Uitnodiging welkomstbijeenkomst EHBO+ voor Nieuwkomers

​Op 6 september gaat een nieuw project starten in de vorm van een pilot; EHBO+, in de wijkwinkel van het Haagse Rode Kruis. De cursus is bedoeld voor vluchtelingen en andere migranten die weinig kennis hebben van eerste hulp bij ongevallen en die een beperkt sociaal netwerk hebben. Doordat het taalgebruik van het cursusmateriaal eenvoudig is kunnen mensen met beperkte kennis van de Nederlandse taal aansluiten. Trainers en buddy´s zullen de deelnemers helpen met het aanleren van vaardigheden en het vergroten van hun kennis. Te denken valt aan: voorlichting over gezondheidszorg en/of een bezoekje aan eerstehulpposten zoals ziekenhuis, huisartsen en wijkverpleegkundigen. Veel van deze ondersteuners (buddy’s) hebben dezelfde achtergrond en willen graag helpen als vrijwilliger bij het Rode Kruis.

​De cursus
De cursus bestaat uit 4 lessen Sterk door je Netwerk, waarbij het vergroten en versterken van het netwerk voorop staat. En 3 lessen EHBO op Maat, de eerste basis EHBO-kennis wordt bijgebracht en risico’s op straat en thuis worden besproken. De cursus vindt plaats op elke donderdagmiddag vanaf 22 september van 14.00-16.00 uur. De laatste les is donderdag 17 november 2016.

Wilt u hier meer over weten?
Op dinsdag 6 september organiseert het Haagse Rode Kruis een welkomstbijeenkomst waarbij u kennis kunt komen maken met:
 
•    De korte cursus EHBO + Sterk door je netwerk
•    De deelnemers, de docenten en buddy’s
•    Het Rode Kruis
•    Organisaties die in Den Haag voor nieuwkomers werken

Datum: dinsdag 6 september
Tijdstip: 14.00-16.30
Locatie: Rode Kruis Wijkwinkel, Leyweg 831, Den Haag

Is iemand geïnteresseerd in de pilot en valt hij/zij onder de doelgroep? Dan kan men zich hiervoor aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger (buddy) via: fvanderkraan@redcross.nl/ tel: 070-3599688/ 0622108251. Dit traject is bedoeld voor regio Haaglanden, een kleine bijdrage van 5 euro wordt gevraagd voor de gehele cursus.

Artikel delen?