Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Vrijwilligers collecteren voor Nederlandse Rode Kruis
4 juni 2012 |

Vrijwilligers collecteren voor Nederlandse Rode Kruis

De jaarlijkse collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis vindt plaats in de week van 24 tot en met 30 juni 2012. In Den Haag gaan dan ruim 250 collectanten van het Nederlandse Rode Kruis, District Den Haag de straat op, om te collecteren voor onze activiteiten in de stad.

Om te voorkomen dat in één wijk vele collectanten tegelijk collecteren is een goede coördinatie nodig. Daarom werken de collectanten onder begeleiding van een wijkcoördinator. Deze krijgt tijdens een bijeenkomst van het District Den Haag alle benodigde informatie. Volgens mevrouw De Hond, wijkcoördinator in de Vruchtenbuurt, is het collectewerk een laagdrempelige activiteit die veel vrijwilligers aanspreekt. “Het collecteren kost de gemiddelde vrijwilliger relatief weinig tijd; het kan in 2 à 3 uur. Het is echter aan de collectant zelf hoeveel tijd hij erin steekt. En het moment van collecteren tijdens de collecteweek kan ook zelf worden bepaald. De locatie waar gecollecteerd wordt, gaat in overleg met de wijkcoördinator, maar is meestal in je eigen buurt”, aldus mevrouw De Hond.
 
Voorkeuren
“Vooral het contact met je buurt maakt het werk leuk. Zo lopend in je eigen buurt maak je nog eens een praatje met de mensen. En omdat ze je kennen, zijn ze al snel bereid wat te doneren. Ook is het is leuk om achteraf te horen hoeveel je hebt opgehaald”, aldus mevrouw Oudejans, collectant uit het Bezuidenhout.
Sommige collectanten kiezen juist liever een andere wijk in plaats van hun eigen buurt. Anderen combineren het collectewerk met het uitlaten van de hond. Er zijn ook collectanten die liever geen trappen lopen. Mevrouw de Hond: “Zo heeft een ieder zijn eigen voorkeuren en dat kan ook. De organisatie en coördinatie van het collectewerk is wel een klus, maar het verloopt goed.” De opbrengst is bedoeld voor de activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis, District Den Haag, dat zich richt op de meest kwetsbare inwoners van Den Haag.
 
Ook collecteren?
Het Nederlandse Rode Kruis, District Den Haag is blij met de vele vrijwilligers die zich jaarlijks inzetten tijdens de collecteweek. Wilt u zich ook aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met Anneke Geusgens, tel 070 3505333, e-mail ageusgens@redcross.nl. Twee uurtjes van uw tijd wordt al zeer gewaardeerd. Wij zoeken ook nog wijkcoördinatoren voor Leidschenveen, Ypenburg en Scheveningen.