Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Vrijwilligers BBQ 2013
16 oktober 2013 |

Vrijwilligers BBQ 2013

 

70 van de vrijwilligers van het Haagse Rode Kruis kwamen 13 september 2013 een hapje mee eten. Esther Meents, stage coördinator van de wijkwinkel van het Haagse Rode Kruis, hielp met het opbouwen van de barbecue en deed meteen verslag van de barbecue op 13 september.

"Ranjana, Hawra en ik melden ons die vrijdag om 12.00 uur op de Koninginnegracht 92. Meteen maken we kennis met Zeeg en hup aan de slag. Honderd stoelen klaar zetten, tafelkleedjes, vazen, bloemen, en daarna de keuken in. Niet dat we daar veel te doen hadden, alles was al voorbereid. Alleen Ina mocht nog tomaten snijden, de mozzarella deed Zeeg zelf. Janneke en ik mochten het wel op de borden leggen, maar dan wel goed. De 'finishing touch' werd wederom door Zeeg gedaan. En dat was maar goed ook.

En dan om 17.30 uur druppelen de eerste gasten binnen. Wat mij vanaf het begin opviel was de ongedwongenheid, het gaf mij al snel een saamhorigheidsgevoel. Dus dit is het Rode Kruis. Ik maak kennis met zoveel verschillende mensen, veel verhalen en heel veel ideeën en ………….enthousiasme.

 

Natuurlijk was er ook een praatje en werden enkele trouwe vriijwilligers, de diehards, toegesproken en voorzien van een lintje en een bos bloemen. Een speciale oorkonde was er voor mensen die zich soms tien en zelfs twintig jaar al inzetten.

Het was duidelijk een even-onder-elkaar-bijeenkomst, we hebben ons best gedaan en we gaan er weer voor."