Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Veilig op straat
10 april 2016 |

Veilig op straat

Je veiliger voelen door trainers van het Rode Kruis

Je veilig voelen staat bij een ieder hoog aangeschreven. Het versterkt je levensvreugde door te kunnen gaan en staan waar je wilt. Helaas is dit gevoel van vrij voelen en veiligheid niet voor iedereen weggelegd en voelen een hoop ouderen zich door fysieke beperkingen, onzekerheid en angst erg onveilig op straat of in hun eigen woning. Criminelen pikken bewust deze doelgroep uit omdat deze vaak kwetsbaar is en een makkelijke prooi die weinig tot niets terug kan doen.

Het Coop Rode Kruis fonds.jpg

Dankzij de unieke  samenwerking met de COOP supermarkten, Fonds 1818,  trainingsbedrijf Pure Special en ketenpartners vanuit zorg en welzijn in Den Haag, start het Rode Kruis met een uniek project die zich richt op deze kwetsbare groep, waarbij er  uiteindelijk 15 vrijwilligers opgeleid worden tot trainer:’ Veilig over straat’. Dit wordt verzorgd door Marcella Petersen van Pure Special .
De nieuwe trainers gaan ouderen in Den Haag een praktische  cursus aanbieden, gericht op veiligheid in en om de eigen woonomgeving met als doel de weerbaarheid en zelfredzaamheid te vergroten. Het veiliger voelen zal daarin veel aandacht krijgen.  Naast onderwerpen als  inbraak, babbeltrucs en veilig pinnen, is er ook een vervolgtraject gericht op valpreventie, brandpreventie en het belang van een eigen netwerk, zeker in geval van nood.
De kick-off  heeft  plaatsgevonden  op 5-4  jl. in Buurtcentrum Moerwijk van Xtra, waarbij de eerste groep nieuwe  trainers voor het eerst hebben meegelopen  met de cursus: Veilig over straat. Er hebben zich ondertussen meer dan 12 enthousiaste ouderen aangemeld.

Voor meer informatie:  Rode Kruis, afdeling Den Haag
fvanderkraan@redcross.nl/  070-3599688/ 0622108251

Trainster Marcella Petersen.jpg 

Trainster Marcella Petersen van Pure Special  in actie tijdens de cursus

Artikel delen?