Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Test uw EHBO-kennis tijdens thema uitzending van NPO1
30 maart 2017 |

Test uw EHBO-kennis tijdens thema uitzending van NPO1

Op 5 april kunt u kijken naar een speciale uitzending op NPO1 met als thema: EHBO. Het programma is een samenwerking tussen omroep Max en het Rode Kruis. Met de uitzending hoopt het Rode Kruis te laten zien hoe belangrijk het is om eerste hulp te kunnen verlenen.

Het programma wordt gepresenteerd door Dionne Stax. Samen met deskundigen geeft EHBO-instructeur van het Rode Kruis Jan Hoefnagel tips en adviezen. Hierbij kunt u denken aan hoe u het beste een brandwond kunt behandelen, hoe en wanneer u moet reanimeren of bijvoorbeeld wat u moet doen bij een verstikking.

Bij het programma is ook publiek aanwezig. Er worden verschillende situaties geschetst waarbij zij vragen moeten beantwoorden over het verlenen van eerste hulp. De kijker thuis wordt aan de hand van demonstraties, vragen en persoonlijke verhalen geïnformeerd over het verlenen van EHBO, maar kan natuurlijk ook zelf meedoen met de test!


U kunt meer doen dan alleen de uitzending bekijken en meedoen met de test. Op Facebook en Twitter staat een EHBO-Quiz met win-actie! Ook kunt u altijd onze EHBO-app downloaden via de app-store op uw telefoon. Hierdoor heeft u altijd EHBO-kennis op zak.

Op 4 april zijn Dionne en Paul te gast bij Pauw! om alvast te praten over het programma. Dit wordt uitgezonden om 23.00 op NPO1

Test uw EHBO kennis en kijk op 5 april naar de thema-uitzending Eerste Hulp Bij Ongevallen!

Artikel delen?