Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Opbrengst Haags Rode Kruis Gala: € 229.200!
21 november 2013 |

Opbrengst Haags Rode Kruis Gala: € 229.200!

​​​​​​​​​​​​​​​Donderdag 14 november 2013 ​heeft het 26e Haagse Rode Kruis Gala plaats in het Kurhaus in Scheveningen. 

Dit jaar heeft het gala als thema het ondersteunen van het werk vanuit de wijkwinkel. 250 Haagse betrokken en genereuze gasten toonden zich met de sponsoring​ van deze avond van hun hartverwarmende kant. Met een spannende veiling en chique loterij bracht deze sprookjesachtige avond maar liefst € 229.200,- op.

Het aperitief

Na het aperitief op de galerij van de grote zaal van het Kurhaus gingen de 250 gasten aan de prachtig gedekte tafels. ” Lieve mensen, de wind jaagt om het mooiste hotel van Europa, maar ga eens 20 minuten met lijn 9 richting Zuidwest, veel mensen hebben daar last van de recessie. De opbrengst van de avond gaat daarom geheel naar het werk van de wijkwinkel”. Zo opende Willem Post namens de Galacommissie deze bijzondere avond.

Verbondenheid

Wethouder Rabin Baldewsinhg verwelkomde in het bijzonder de ambassadeur van India, Rajesh Nandan en minister Edwin Abath van Aruba. Baldewsinhg sprak over verbondenheid: ” 2 jaar geleden heb ik de wijkwinkel geopend. Op internet en tv gaat de aandacht nu naar de slachtoffers in de Filippijnen maar ook in onze stad is solidariteit hard nodig”, aldus Baldewsingh.”mensen in Zuidwest, verborgen achter de voordeur, hebben het echt moeilijk”. Als je dan spreekt over ‘heb uw naasten lief, én verbondenheid’, dan is de wijkwinkel een groot succes. Zo leren wij met alle culturen om samen sterk te zijn. U maakt het verschil. Dank dat u er bent!”

Verbazing en verwondering

Als Sarah en Dimitri, luchtacrobaten, een adembenemende voorstelling weggeven valt menig mond open van verbazing. Koos is al 22 jaar maître in het Kurhaus en verrast met een verfijnd diner waardoor de stemming voor de 1e ronde van de lotenverkoop er goed in komt. De galacommissieleden vergezeld door de gastvrouwen van de avond verkochten op eigen wijze veel loten. Deze avond met loterij en veiling waren niet mogelijk geweest zonder de gulle gestes van alle sponsoren. Als tafelsponsor HTM de scooter wint, 1e prijs in de loterij, is de sympathie groot als deze de scooter schenkt aan de wijkwinkel.

Meike van der Veer , bekend van the voice of Holland, voelde zich duidelijk op haar gemak en zong een paar sfeernummers.

Andy Warhol

Veilingmeester Junior Zegger veilt 21 kavels. Tijdens de veiling van de zeefdrukken van Andy Warhol laait de spanning echt helemaal op. Zegger gaat snel en het blijft tot op het laatste moment spannend. Tot meerdere malen toe, op de andermaal, blijven de biedingen komen. De adem werd wederom bij menigeen ingehouden.

Twisting the night away!

Als Christie Blijden, directeur Haagse Rode Kruis, en Gert-Jan Freutel, voorzitter gala- commissie, de opbrengst van de avond bekend maken kan de avond niet meer stuk. 

 

  Fotograaf: P. Dullaart

Aan alle goeds komt een eind, maar dat doen we dan wel goed. De heren van Replay waren de uitsmijters van de avond. Lachend, tevreden en dankbaar kijken de gasten én organisatie terug op een zeer succesvol Haags Rode Kruis Gala 2013.

​Bekijk hier alle foto's​.