Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Sterk door je Netwerk in Wijkwinkel Den Haag groot succes
1 juni 2015 |

Sterk door je Netwerk in Wijkwinkel Den Haag groot succes

coby en ntty.jpg

Bij een noodsituatie hoef je niet direct te denken aan grote rampen. Het kunnen ook kleinere noodsituaties zijn die zich voordoen in de eigen woonomgeving. Je bent bijvoorbeeld de sleutel van je huis kwijt. Wat doe je dan? Of wat doe je bij een valpartij in of om het huis? Juist in noodsituaties is het belangrijk om steun of hulp te kunnen en durven vragen aan buren, familie of vrienden. Kortom, aan mensen uit je sociale netwerk. De nieuwe landelijke cursus van Het Nederlandse Rode Kruis, 'Sterk door je netwerk' draait om dit principe.

Deze cursus werd in maart voor het eerst georganiseerd in de wijkwinkel aan de Leyweg 831 en is een groot succes gebleken!

"Sterk door je netwerk" bestaat uit vier onderdelen en een terugkombijeenkomst. Trainer Cumali Karabulut vertelt: "Voor iedere cursist was de motivatie weer anders. De één was geïnteresseerd in een noodpakket, de ander wilde geen tijd verliezen in een noodsituatie en meteen juist handelen. Ook waren de meeste cursisten geïnteresseerd in het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het leren aanspreken van mensen".

Er deden zes enthousiaste kandidaten mee in de leeftijd van 45 tot 80 jaar, waaronder de 2 dames Cobie en Nelly van het TV-programma: ''Thuis voor de buis'.