Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Rode Kruis Week in Den Haag van start
19 juni 2017 |

Rode Kruis Week in Den Haag van start

​​Duizenden vrijwilligers gaan komende week, tijdens de Rode Kruis Week, met een collectebus langs de deuren om steun te vragen voor de regionale hulp van het Rode Kruis. Ook worden er in het gehele land activiteiten georganiseerd rondom de hulporganisatie.

Rode Kruis Week

Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week, dit jaar van 18 tot en met 24 juni. Tijdens deze week is er aandacht voor regionale hulpverlening van de noodhulporganisatie. Met de opbrengst van de collecte kan een Rode Kruis-afdeling bij jou in de buurt diverse cursussen en activiteiten organiseren op het gebied van EHBO en zelfredzaamheid zoals ‘Veilig over straat’, ‘EHBO+ voor nieuwkomers’ of ‘Taalmaatje’.


 

Foto: Peter Busscher

Hier om te helpen

Het Rode Kruis staat altijd paraat; 30.000 vrijwilligers staan in Nederland klaar om te helpen. De vrijwilligers worden ingezet bij noodsituaties, zoals een grote brand of overstroming, en onze EHBO-vrijwilligers helpen ook op evenementen en festivals. Zo staat de afdeling Den Haag ook weer bij Veteranendag en op het Parkpop festival.  Daarnaast bereidt het Rode Kruis mensen voor op een noodsituatie, zodat zij zichzelf kunnen redden en oog hebben voor anderen in nood.

150 jaar

Het Nederlandse Rode Kruis viert dit jaar zijn 150-jarig bestaan. Gedurende het hele jaar zijn er bijzondere activiteiten om bij dit jubileum stil te staan. Zo wil het Rode Kruis in september met 2500 mensen in Amsterdam het wereldrecord ‘EHBO-les’ verbreken.

Voor meer informatie over de afdeling Den Haag: www.rodekruis.nl/denhaag


Artikel delen?