Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Haagsche primeur: De 1ste Eerste Hulp Academie van Nederland.
28 november 2014 |

Haagsche primeur: De 1ste Eerste Hulp Academie van Nederland.

​​​​​​​​​​​​​Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Wereldwijd én om de hoek. In Nederland zijn er gelukkig zelden grote rampen maar wist u dat er iedere 6 minuten een ongeluk in en om het huis gebeurt? En dat er jaarlijks 1,8 miljoen medische behandelingen nodig zijn als gevolg van een ongeval? Dat er bijna 218.000 bedrijfsongevallen per jaar zijn? Dat er wekelijks 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen?

Omstanders zijn altijd het eerst ter plaatse. En soms letterlijk van levensbelang. Maar slechts 3,2% van de Nederlanders heeft een EHBO diploma. In de landen om ons heen is dat soms wel 70%!​​

Het Rode Kruis gaat hier verandering in brengen. Den Haag heeft daarbij een primeur: de eerste Eerste Hulp Academie van Nederland opent hier medio 2015 haar deuren.


 
​Het promotiefilmpje.​ 

Op de Eerste Hulp Academie geven bevlogen instructeurs les in kleine groepen: praktijkgericht en modulair. Werk je bijvoorbeeld met kinderen, of heb je kinderen? Dan is de workshop EHBO bij baby’s en kinderen zeker interessant. Want wat doe je bij een verslikking, een vergiftiging of bloeding? En werk je op kantoor of sta je regelmatig op het sportveld of golfbaan? Dan wil je misschien liever een AED cursus volgen. En wil je de volledige EHBO opleiding volgen? Ook dan ben je welkom!


Eerste Hulp gaat vooral om weten wat te doen. En dat ook te doen! De Eerste Hulp Academie helpt daarbij. Met 3D simulaties, games en tentoonstellingen worden situaties levensecht geoefend. In kleine groepen, overdag, ’s avonds, in het weekend. Bij het Rode Kruis, hier in Den Haag, hier, om de hoek. In Nederland wordt er jaarlijks gemiddeld zo’n 300.000 keer eerste hulp verleend. Weet u al hoe u kunt helpen?​