Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Nieuwe locatie voor Haagse wijkwinkel
15 januari 2014 |

Nieuwe locatie voor Haagse wijkwinkel

​Door het toenemende aanbod van activiteiten en een groot bezoekersaantal is de wijkwinkel van het Haagse Rode Kruis verhuisd van de Steenwijklaan naar de Leyweg. Vanaf heden kunt u terecht aan de overkant van het oude pand voor de vele activiteiten en voorlichtingen die het Rode Kruis aanbiedt in Den Haag Zuidwest.​

Na een periode van veel klussen kent de Haagse wijkwinkel eindelijk een nieuwe locatie. Dit is tot stand gekomen door het onverwachte succes van de oude winkel en mede dankzij de sponsoren: Gamma Megastores, BICCS Industrial Coating, Fred van Rijn en Zwennes. Hoogtepunten van de afgelopen 2,5 jaar zijn volgens projectleider Florine van der Kraan o.a. dat de winkel voorloopt op de vastgestelde richtlijnen van 2020 en dat het van een relatief onbekende winkel is uitgegroeid tot een winkel met een groot aantal bezoekers. Doordat nog steeds veel enthousiaste en betrokken vrijwilligers zich aanmelden kan er aan de behoefte van de wijk voldaan worden. Dit positieve patroon wordt voortgezet in een nieuw pand met meer ruimte en helemaal in de sfeer van het Rode Kruis.

RK_nieuwewijkwinkel_Florina_van_der_Kraan_small.jpg

Laagdrempelig, sfeervol en vertrouwelijk

Het is de opzet dat de uitstraling van de nieuwe wijkwinkel laagdrempelig, sfeervol en vertrouwelijk blijft. Zo staat er een comfortabele bank om even op te kunnen wachten met een kopje koffie, is de huisstijl qua kleurstelling aangepast aan de Rode Kruis media huisstijl en is ook qua meubelkeuze nagedacht over hoe de ruimte het meest efficiënt en veelzijdig kan worden gebruikt.

RK_Nieuwe_Haagse_wijkwinkel_Zeeg_Cras_small.jpg

De verbouwing heeft niet zonder enige hulp van buitenaf kunnen plaatsvinden. Facilitair medewerker Zeeg Cras is allereerst op zoek gegaan naar een groter pand. Hij vertelt: ‘Daarna moesten we zelf het pand verder opknappen. Ook is er een oproep uit gegaan naar alle vrijwilligers van het Haagse Rode Kruis. Zo werd gevraagd of vrijwilligers een ochtend of middag mee konden helpen. Per dag hielpen er gemiddeld twee vrijwilligers’, legt Zeeg Cras uit.

Activiteiten

Waarvoor kunt u eigenlijk terecht bij de Haagse Wijkwinkel? Net als in het oude pand zorgt Het Rode Kruis voor o.a. hulp bij administratie (EHBA), trainingen op het gebied van EHBO, reanimatie en veiligheid in en om het huis. Daarnaast is er een naaiatelier waar naaicursussen worden gegeven en kunnen buurtbewoners iedere ochtend in de winkel terecht voor vragen en contact.

Opening

In maart 2014 is de officiële opening van het nieuwe filiaal aan de Leyweg 831. Bent u alvast nieuwsgierig naar de alle activiteiten van de wijkwinkel of heeft u vragen? Op Facebook​ vindt u meer informatie over de Haagse Wijkwinkel. Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Florine van der Kraan, te bereiken via Fvanderkraan@redcross.nl.​