Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Moerwijk veilig over straat
14 mei 2016 |

Moerwijk veilig over straat

Fotografie: Wendy van Bree

Veel ouderen blijven verminderd zelfredzaam, in Nederland gaat dat om 3,3 miljoen mensen. Sommigen durven zelfs amper naar buiten. Met de zelfredzaamheidscursus Veilig over straat probeert het Rode Kruis in Den Haag ouderen daarbij te helpen. Dit gebeurt op een unieke manier, want aan het einde van het jaar gaan zeker 15 vrijwilligers door heel de stad de trainingen geven


Marcella Petersen, voormalig politieagente en eigenaar van Pure Special Weerbaarheidstrainingen is verantwoordelijk voor het trainingsprogramma. Naast de politie en de gemeente wordt er door het Rode Kruis samengewerkt met welzijnsorganisaties en zorginstellingen. Dankzij de bijdrage uit het COOP Rode Kruis Fonds en Fonds 1818 is het mogelijk om dit project verder uit te rollen, waardoor verminderd zelfredzame mensen gesteund kunnen worden bij thema's als veiligheid.


De laatste weken volgden twaalf ouderen uit de wijk Moerwijk de cursus Veilig Over Straat, waar ook de nieuwe trainers bij betrokken waren. Zij ontvingen op dinsdag 10 mei daarvoor hun certificaat op feestelijke wijze.


Ook in andere wijken kunnen ouderen zich hier binnenkort voor aanmelden, op donderdag 2-6 start de cursus in het Florence Expertisecentrum in Mariahoeve.

Voor meer informatie: Florina van der Kraan, 070-3599688 of via fvanderkraan@redcross.nl


Artikel in de Zuidwesterkrant, Haaglandia:

Bewoners Moerwijk veilig over straat

Artikel delen?