Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Klusjes voor Rode Kruis
19 november 2015 |

Klusjes voor Rode Kruis

​De leerlingen van de Liduina basisschool aan de Amalia van Solmsstraat hebben al 2800 euro ingezameld voor het Rode Kruis.

Bron: Posthoorn d.d. 17 november door Tanja Verkaik​
De school wilde iets doen voor de vluchtelingen die in de buurt worden opgevangen in het oude ministerie van Sociale Zaken. “We gaan nog twee weken door met heitje voor een karweitje”, vertelt intern begeleider Nelleke de Mooij.

Eén van de leerlingen heeft brownies gebakken, een ander heeft duplo opgeruimd bij de buren en nog een scholier heeft met een waterpistool de fiets van zijn vader schoongemaakt. “Elk jaar doen we als school een actie. We willen kinderen ervan bewust maken dat niet iedereen het gemakkelijk heeft”, vertelt De Mooij. Eerder zamelden de scholieren onder meer kleding-en speelgoed in voor jonge moeders.” Dit jaar speelt de Liduina basisschool in op de huidige vluchtelingenstroom. “We willen ons steentje bijdragen. In eerste instantie wilden we kleding inzamelen voor de vluchtelingen in het vroeger ministerie en daar afgeven, maar dat bleek niet mogelijk. Daarom zamelen we geld in voor het Rode Kruis.” De actie wordt ieder jaar georganiseerd door De Mooij en moeder Dilek Yasar. “De leerlingen kregen een spaarpot mee naar huis. Ze mogen er niet mee langs de deuren.” En dat levert mooie en originele verhalen op. “Kinderen hebben bijvoorbeeld muziek gespeeld op de mondharmonica en de gitaar voor de buren.” Ook in de lessen komt de huidige vluchtelingenstroom voorbij. Er kwam onder meer een gastspreker langs van Vluchtelingenwerk. De actie duurt nog tot 25 november.