Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Inzamelingsactie succesvol
18 februari 2016 |

Inzamelingsactie succesvol

​Inzamelingsactie leverde volop kleine maten herenkleding op
Kleding voor vluchtelingen blijft nodig
In de laatste weken van januari riep het Rode Kruis op om herenkleding in kleine maten in te zamelen voor vluchtelingen. Deze kleding kon worden ingeleverd bij de plaatselijke afdeling van Den Haag. Veel inwoners van Den Haag en regio Haaglanden gaven gehoor aan de oproep. Herentruien, broeken, jassen, sokken en (nieuw) ondergoed in de kleinere maten zijn volop ingeleverd bij de afdeling.

Afdeling Den Haag succesvol
In heel Nederland deden er Welkom Winkels en Rode Kruis-afdelingen mee met de inzameling van de kleine herenmaten. Bijvoorbeeld bij de Rode Kruis-afdeling Den Haag zijn maar liefst 40 dozen en zakken ingezameld voor de vluchtelingen. De vrijwilligers van de afdeling daar spreken van een ‘overweldigend succes’. Het Rode Kruis bedankt iedereen voor het inleveren en is blij dat de herenkleding in kleine maten weer aan de vluchtelingen kan worden uitgegeven.


Kleding blijft nodig
De Welkom Winkels blijven voorlopig open, want er is nog steeds een tekort aan kleding voor vluchtelingen. Verschillende inzamelpunten zijn de komende tijd open. Wil je kleding kwijt die je niet meer draagt? Bekijk hier welk inzamelpunt het dichtst bij jou in de buurt is: http://www.hulpvoorvluchtelingen.nl/geef-spullen


Rode Kruis hulp voor vluchtelingen
Dagelijks worden vrijwilligers van het Rode Kruis in het hele land ingezet om te ondersteunen bij het verlenen van EHBO in AZC’s, de Rode Kruis Welkom Winkels en het helpen van vluchtelingen bij opsporing en contactherstel met familieleden. Ook worden Ready2helpers (vrijwilligers van het burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis) ingezet bij de hulpverlening voor vluchtelingen. Zij helpen bijvoorbeeld bij de sortering en distributie van kleding in de Welkom Winkels van het Rode Kruis. Daarnaast heeft het Rode Kruis de Refugee Buddy App ontwikkeld, die vluchtelingen helpt met het wegwijs worden in Nederland en hen van informatie en nieuws voorziet.

Artikel delen?