Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Humanity House 5 jaar - gratis ervaringsreis
9 december 2015 |

Humanity House 5 jaar - gratis ervaringsreis

​Bron: Humanity House

Het Humanity House bestaat 5 jaar. Op 9 december 2010 openden we aan de Haagse Prinsegracht 8 de deuren van een plek waar we het menselijke verhaal achter rampen en conflicten in de wereld laten horen, zien en beleven. Inmiddels bezochten meer dan 100.000 mensen ons museum, dat een ervaringsreis biedt die jong en oud laat doorvoelen hoe het is om in een noodsituatie terecht te komen en op de vlucht te moeten.

Humanity House.jpg

Vijf jaar op reis

Het Humanity House werd 5 jaar geleden opgericht op initiatief van het Nederlandse Rode Kruis. Nog steeds is daarmee een hechte samenwerking. Tot eind van dit jaar is bijvoorbeeld in het Humanity House de reizende expositie Kind onder Vuur te zien die samen met het Rode Kruis werd ontwikkeld. De tentoonstelling vertelt de verhalen van vier kinderen uit Uganda, Colombia, de Palestijnse gebieden en Syrië en laat scholieren uit groep 7 en 8 en de brugklas ervaren hoe het is voor hun leeftijdsgenootjes om op te groeien in moeilijke omstandigheden.

Begin volgend jaar vertrekt de tentoonstelling uit Den Haag om vijf jaar lang te gaan reizen door heel Nederland. Daarmee hopen we ook buiten onze deuren bij te dragen aan het bewustzijn in Nederland rondom complexe humanitaire thema’s.

Lees meer