Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Het Rode Kruis afdeling Den Haag komt aan huis!
25 juni 2015 |

Het Rode Kruis afdeling Den Haag komt aan huis!

​​ 

Jaarlijks vallen er meer slachtoffers door ongelukken in en om het huis dan in het verkeer. Veel mensen realiseren zich niet of pas als het te laat is, dat hele gewone dingen in huis zoals het controleren van de brandmelder of losliggende vloerkleden oorzaak kunnen zijn voor onherstelbaar letsel.

Het 'Rode Kruis Aan Huis' probeert mensen beter voor te bereiden op kleine en grote rampen of risico's in de eigen woonsituatie. Om mensen bewust te maken van die risico's in hun directe leefomgeving leggen Rode Kruis vrijwilligers huisbezoeken af waarbij zij de bewoners tips geven om het huis veiliger in te richten. Deze huisbezoeken richten zich met name op mensen die verminderd zelfredzaam zijn, bijvoorbeeld ouderen of mensen die aan hun bed zijn gekluisterd. Van deze groep woont een steeds groter deel steeds langer zelfstandig. Zij hebben in een noodsituatie vaak meer tijd nodig om signalen te herkennen, te interpreteren en/of te kunnen handelen. Het Rode Kruis wil daar bij helpen. 

Wat gebeurt er tijdens zo'n huisbezoek? Rode Kruis vrijwilligers bespreken samen met de bewoner hoe zij bepaalde risico's kunnen beperken en wie hen kan helpen in geval van nood. Daarbij gaat het niet alleen om fysieke hulp, soms kan een telefoontje naar de ander ook de nodige steun geven. Samen staan we immers sterker.  

Bent u geïnteresseerd geraakt in het Rode Kruis aan Huis of kent u iemand die baat zou hebben bij een Rode Kruis bezoek aan huis? Laat het ons dan weten! U kunt contact opnemen via onderstaande gegevens. Wij bespreken dan samen met u de mogelijkheden voor een bezoek bij u thuis. Deelname is geheel gratis.

Voor meer informatie of vragen over Rode Kruis aan Huis kunt u contact opnemen met Milo Groenewegen via mgroenewegen@rodekruis.nl.