Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Evenement Kennis is macht
24 oktober 2012 |

Evenement Kennis is macht

Stichting Umubana organiseerde deze dag in samenwerking met de gemeente Den Haag, I-shop, Emplooi, Stichting Itsitso Show en het Haagse Rode Kruis. Het festival werd feestelijk gestart met tromgeroffel door de stichting Itsitso Show. In Afrikaanse landen zijn trommels meer dan alleen maar muziekinstrumenten. Dit bleek ook uit de enthousiaste reacties van de aanwezige bezoekers.


Workshops
De bezoekers konden vervolgens aan twee workshops deelnemen. De ene workshop werd georganiseerd door Stichting Emplooi, een arbeidsbemiddelingsbureau van Vluchtelingenwerk. Deelnemers aan deze workshop kregen informatie en adviezen over de hun mogelijkeheden op de arbeidsmarkt.
De andere workshop werd georganiseerd door Den Haag Op Maat en het Haagse Rode Kruis. Deze workshop stond in het teken van het project EHBA (Eerste Hulp Bij Administratie). Deelnemers kregen te horen hoe zij een beroep kunnen doen op vrijwilligers die hun helpen bij hun administratie, wanneer deze niet op orde is. Verder werden het doel en de werkwijze van het project uitgelicht. Na afloop konden geïnteresseerde deelnemers zich aanmelden voor dit project.

Geslaagd evenement
Oprichter van Stichting Umubana en vrijwilliger bij het Haagse Rode Kruis, Kelly Nkurunziza, was initiatiefnemer van het evenement. ‘’Afrikanen zijn een specifieke doelgroep voor wie het belangrijk is actief informatie te vergaren. Binnen de Afrikaanse gemeenschap is veel onwetendheid over bepaalde onderwerpen. Doordat men vrij weinig Nederlands spreekt, is ook veel onduidelijk. Mijn doel van dit evenement was om meer bekendheid te krijgen voor het project EHBA, maar ook om het belang van de Nederlandse taal aan te geven. Gezien het aantal bezoekers en de positieve reacties, kunnen we concluderen dat het een geslaagd evenement was’’, aldus Nkurunziza.