Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws EHBO-strandpost weer open tijdens zomerseizoen
30 mei 2012 |

EHBO-strandpost weer open tijdens zomerseizoen

De EHBO-strandpost van het Haagse Rode Kruis gaat vanaf het Pinksterweekend weer open. De post staat van oudsher naast de Pier in Scheveningen en wordt door twee EHBO’ers bemand. Tot de zomervakantie is de post elk weekend open. En tijdens de zomervakantie dagelijks van 12 tot 18 uur. Dit jaar wordt de strandpost gesponsord door Aegon en de Lotto.

Voor de EHBO’er is het een fijne plek om te zijn als je van zand, zon en zee houdt. Vooral op warme dagen is er veel te doen. “Een goede leerschool ”, noemt EHBO’er Marcel Woord de post, “waar je in korte tijd veel ervaring op kan doen. Daarbij heb je al snel een praatje met allerlei verschillende mensen. En het is prettig om contact te kunnen onderhouden met de Politie (naast de post) en Reddingsbrigade”.Voorkomt ambulanceritjes

De EHBO’ers van het Haagse Rode Kruis krijgen vooraf de speciale ‘Strandletsel’ les. Startende EHBO’ers kunnen een keertje meedraaien. Onder strandletsel valt onder andere kwallen- of pietermanbeten en onderkoeling of hitte letsels, zoals flauwtes. Ook zijn er vaak (snij)wonden door bijvoorbeeld glas of schelpen die bij de strandpost worden behandeld. Deze kunnen bij binnenkomst heel erg lijken, maar vallen vaak na goed schoonmaken mee. De strandpost kan een hoop opvangen en voorkomt daarmee (onnodige) ambulanceritjes.

300 behandelingen
In 2011 verrichtte de post bijna 300 behandelingen. De meeste waren klassieke strandletsels. In 15 gevallen was er een ernstiger probleem met ziekenhuisadvies. En een vijftal keer is de ambulance gealarmeerd.

Meehelpen?
Bent u EHBO’er en lijkt het u leuk om deze zomer de strandpost een paar dagen te bemannen? Neem contact op met Judy Zuurmond via Saskia Boomsma, tel. 070 3505333.