Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Collecteweek Haagse Rode Kruis 9 - 15 juni 2013
4 maart 2013 |

Collecteweek Haagse Rode Kruis 9 - 15 juni 2013

Dit jaar houdt het Haagse Rode Kruis haar collecteweek van 9 tot en met 15 juni 2013. De collecte is elk jaar weer een belangrijke financiële bron voor het werk van het Rode Kruis in Den Haag. De geldinzameling is alleen mogelijk dankzij de geweldige inzet van de vrijwillige wijkcoördinatoren en collectanten. Dus wie enkele uurtjes vrije tijd kan missen, kan zich nu opgeven.

Ook dit jaar hopen we op een groot succes van de collecte. Naast de huis-aan-huis collecte in de Haagse wijken staan de collectanten van het Haagse Rode Kruis dit jaar ook op centrale plaatsen in de stad, zoals winkelcentra. Gelijktijdig zoeken we ook de Haagse media op om de doelstellingen van het Haagse Rode Kruis meer ruchtbaarheid te geven.

Zelfredzaamheid

Het collectegeld is nodig om de diverse activiteiten van het Haagse Rode Kruis te kunnen financieren. Activiteiten voor kwetsbare Hagenaars die onze nood- en sociale hulp hard nodig hebben. Zo zijn er vanuit de wijkwinkel aan de Steenwijklaan in Escamp cursussen internet en mobiel telefoneren voor ouderen. Maar ook veiligheidstrainingen en andere activiteiten om vereenzaming tegen te gaan en zelfredzaamheid te bevorderen.

Aanmelden
Helpt u uw medemens graag aan een beter leven? En wilt u het Haagse Rode Kruis steunen in haar werk? Met twee uurtjes collecteren helpt u ons al enorm. Oude bekenden, maar ook nieuwe vrijwilligers kunnen zich aanmelden als collectant of wijkcoördinator bij Marjolijn Gischler, medewerker fondsenwerving en communicatie via 070 3505333 of mgischler@redcross.nl U kunt dan ook meer informatie krijgen over het vrijwilligerswerk rondom de collecteweek.