Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws Anja Charite wint EHBO-cursus voor moeder en kind
12 december 2015 |

Anja Charite wint EHBO-cursus voor moeder en kind

Zaterdagochtend 12 december jl.  ging de EHBO-cursus voor baby's en kinderen van start in de wijkwinkel van het Rode Kruis aan de Leyweg in Den Haag. 'Ik neem samen met mijn dochter gratis deel aan de cursus omdat we de prijsvraag hebben gewonnen van Radio West. De vraag was: Wat moet je doen als je kind een fles chloor leegdrinkt? Ik heb geantwoord: 112 bellen. Dit bleek niet alleen het goede antwoord, ik heb deprijsvraag gewonnen: Twee cursussen EHBO, die ik nu samen met mijn dochter volg',  aldus een breed lachende Anja Charite.

Naast Anja en haar dochter Angelique waren nog 10 andere enthousiaste deelnemers vroeg uit de veren. Merendeel ouders van jonge kinderen, leerkrachten in het basisonderwijs en een verpleegster, werkzaam op oncologieafdeling van het ziekenhuis. Andre van der Boor geeft de EHBO-cursus al jaren en met veel plezier. ‘Ik werk al 30 jaar voor het Rode kruis en ik ben tevens bestuurslid van de afdeling Rijswijk. Ik hoop jullie te besmetten met mijn Rode Kruisvirus, want ik doe dit met zoveel plezier en liefde, dat ik graag anderen hierbij betrek. Hoe meer mensen we kunnen bereiken om deze cursus te volgen, hoe meer mensenlevens we kunnen redden.’

Locoburgemeester Rabin Baldewsingh heeft in april 2015 de vernieuwde wijkwinkel van het Nederlandse Rode Kruis geopend. De Rode Kruis-wijkwinkel aan de Leyweg 831 helpt buurtbewoners en organisaties in Den Haag Zuidwest in de vorm van voorlichting, EHBO, veiligheid en EHBA (Eerste Hulp Bij Administratie). De Rode Kruis wijkwinkel is de eerste in Nederland die wijkgericht werkt. Op de oude locatie aan de Steenwijklaan groeide de winkel uit tot een populair en laagdrempelig steunpunt voor mensen in Den Haag Zuidwest. In drie jaar tijd is de hulpvraag gestegen van 500 mensen in 2010 naar ruim 1.650 bezoekers in 2013.

 

Zelfredzaamheid

De hulpverlening in de wijkwinkel richt zich op participatie en zelfredzaamheid, onder meer in de vorm van voorlichting over actuele thema’s. Daarnaast worden er cursussen gegeven op het gebied van veiligheid en eerste hulp onderwijs. Ook biedt de wijkwinkel individuele hulp aan mensen met financiële problemen. Naast de ondersteuning bij administratieve zaken en projecten gericht op voeding en ontmoeting, worden ook activiteiten georganiseerd die de kennis van de Nederlandse taal bevorderen.

 

Voor meer informatie: Zelfredzaamheid of facebookpagina van de Wijkwinkel