Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws 25e Haagse Rode Kruis Gala op donderdag 22 november 2012
4 juni 2012 |

25e Haagse Rode Kruis Gala op donderdag 22 november 2012

Het Haagse Rode Kruis Gala bestaat dit jaar een kwart eeuw. Reden om de gasten uit het bedrijfsleven op donderdag 22 november 2012 te verwelkomen op een wel heel bijzondere locatie, het Vredespaleis. Een locatie passend bij de taken van het Nederlandse Rode Kruis: het voorkomen van leed en het streven naar een vreedzame en tolerante samenleving.
 
In 2011 telde het Haagse Rode Kruis Gala ruim 250 gasten van zo’n dertig deelnemende bedrijven grotendeels uit de Haagse regio, waaronder banken, multinationals, nutsbedrijven, adviesbureaus en verzekeringsmaatschappijen.  Het uitverkochte gala bracht € 259.000,00 op. Een impressie van deze avond in 2011 vindt u op www.hetrodekruisgala.nl .
De voorbereidingen voor het jubileumgala van 2012 zijn in volle gang. En het belooft wederom een mooie en kwalitatief hoogstaande avond te worden.
 
Adequate hulp
Het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol in de Haagse samenleving. Ook als het gaat om sociaal-maatschappelijke betrokkenheid in projecten, zoals die van het Haagse Rode Kruis. Voor 65.000 inwoners van Den Haag Zuidwest zijn werkloosheid, sociale uitsluiting en gezondheidsproblemen reële bedreigingen. Mede dankzij het bedrijfsleven kan het Haagse Rode Kruis adequate hulp blijven bieden aan kwetsbare inwoners in Haagse achterstandswijken. Bij hen thuis of in de Rode Kruis wijkwinkel, met direct en vaak blijvend resultaat. Het Haagse Rode Kruis geeft noodhulp en sociale hulp aan onder meer gehandicapten, chronisch zieken, ouderen en vluchtelingen.
De opbrengst van het vorige gala droeg er toe bij dat in 2011 honderden hulpbehoevenden in Den Haag werden voorzien van onder meer eerste hulp, hulp bij administratie en geholpen werden bij het opsporen van vermiste familie.
 

Sponsormogelijkheden

Het Haagse Rode Kruis Gala staat in 2012 in het teken van het verder uitbouwen van de hulp vanuit de wijkwinkel in Den Haag-Zuidwest die zeer geslaagd blijkt. Om de gala-avond tot een succes te maken voor de Haagse samenleving is de steun van het bedrijfsleven hard nodig. Bedrijven die het Haagse Rode Kruis willen steunen, kunnen dit doen door deel te nemen aan het gala. De kosten bedragen  € 6.500,- voor een tafel van acht personen. Ook andere vormen van sponsoring van het gala zijn mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met medewerkers van het Haagse Rode Kruis.
 
Nadere informatie
Wilt u nadere informatie over de Haagse Rode Kruis gala-avond of andere mogelijkheden om het Haagse Rode Kruis te steunen? Neem contact op met Anneke Geusgens, medewerker fondsenwerving en communicatie: tel. 070 3505333 of via ageusgens@redcross.nl .