Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Den Haag Actueel Nieuws 21 juni 2011 Opening Steenwijklaan locatie Zuidwest
22 juni 2011 |

21 juni 2011 Opening Steenwijklaan locatie Zuidwest

Feestelijke opening van District Den Haag nieuwe locatie aan de Steenwijklaan, Den Haag Zuidwest.
Dinsdag 21 juni 2011 was het dan zover. In alle vroegte, met enige huiver voor het weer, de tenten opzetten en de laatste klusjes om alles piekfijn klaar te hebben voor een hele dag aan activiteiten met als hoogtepunt de officiële opening door wethouder Baldewsingh.
Er was al heel wat voorwerk gedaan, door Astrid Schuringa (coördinator van de “wijkwinkel”), Florina van der Kraan (Projectleider Administratief Huisbezoek) stagiaires en talrijke vrijwilligers, bekende maar ook pas geworven mensen uit de wijk. Het is een klein, maar modern pand geworden met een frisse en professionele Rode Kruis uitstraling.  Veel wijkbewoners en organisaties weten ons al te vinden in de wijk, ook op deze dag. Het was een komen en gaan van bezoekers, met  groepen kinderen die op de banken en zitjes in en om de tent een heerlijke lunch hebben gegeten. Overal stonden prachtige, rood-en wit gekleurde boeketjes.
Dagtochten en vakanties, Kluscontact, Mobieltjes voor ouderen en Internet voor ouderen, Noodhulp, Eerste hulp en Contactherstel, Cursus vrienden maken, het naaiatelier; het kwam allemaal aan bod. En uiteraard het speerpunt van de nieuwe wijkwinkel, het Administratief Huisbezoek, waar getrainde vrijwilligers hulpvragers helpen bij het ordenen van de thuisadministratie en, waar nodig, gezamenlijk oplossingen zoeken voor andere voorkomende problemen. Daarbij wordt veel samengewerkt met andere organisaties, die ook bij de opening goed vertegenwoordigd waren. Gezamenlijke inspanningen zijn nodig om in deze tijd mensen een steun in de rug te geven om hen  sterker en zelfredzamer de problemen het hoofd te laten bieden.
 In de ochtend verzorgde een student van het Kluscontact het filmen. De  middag werd  vastgelegd en gefilmd door een cameraploeg, door Aegon gesteund. Dit ook om straks bij het Gala een beter en completer beeld te geven van wat het District Den Haag allemaal doet.
Om 16.30 uur  kwam de wethouder en samen met een groep kinderen uit de wijk liet hij de rood/witte ballonnen los, met daaraan de kaartjes, waarop ieder kind een persoonlijke boodschap had geschreven. Daarna volgde de officiële opening, waarbij de wethouder en 2 kinderen uit de wijk een door Ahlem Ozdemir ontworpen doek opentrokken om de kleurige wandcollage te onthullen. Deze wandcollage verbeeldt kleurig en met humor alle activiteiten van het District.
Het werd een drukbezochte en levendige receptie waarbij Zeeg Cras hard aan de slag ging om alle bezoekers van een hapje en een drankje te voorzien.
Deze dag straalde uit wat wij met de nieuwe wijklocatie graag willen. Middenin de samenleving staan, dichtbij de mensen en zodoende daar hulp bieden waar wij het hardst nodig zijn.
Met dank aan alle mensen  en organisaties die deze dag tot zo’n mooi succes hebben weten te maken.