Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling 's-Hertogenbosch Wat kunt u doen

Wat kunt u doen?

​​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Word vrijwilliger​​​
Vrijwilliger zijn is dankbaar werk en ontzettend hard nodig. Zonder onze vrijwilligers, inmiddels al meer dan 35.000 mensen, kan het Rode Kruis geen hulpverlening bieden aan de samenleving. Als vrijwilliger bij het Rode Kruis ondersteunt u direct of indirect kwetsbare mensen in uw omgeving. Wij hebben verschillende vrijwilligersfuncties; van EHBO’ers bij evenementen, collectanten en klimaatvoorlichters tot bestuurders, begeleiders bij activiteiten en chauffeurs, voor een projectperiode of voor een langere tijd.


​​​Dus wilt u iets doen voor een ander en er zelf ook iets van leren? Spreken de activiteiten van het Rode Kruis u aan? Staat u ​achter onze manier van werken volgens de zeven grondbeginselen? Dan bent u van harte welkom als vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis!
 
U kunt reageren op een vacature in onze vrijwilligers vacaturebank. De vrijwilligers​coördinator neemt dan contact met u op voor een kennismakingsgesprek.​​

Opleidingen

Deskundigheid bevorderen. Ook dat hoort bij het vrijwilliger zijn, namelijk aanspraak kunnen maken op een cursus of opleiding. Lees hier​ meer over de opleidingen.

Praktische zaken

Welke afspraken maken we als u vrijwilliger wordt? En waar kunt u op rekenen? Lees meer over de afspraken.

​​​​
Word ook vrijwilliger
Doneer direct en steun het Rode Kruis Start je eigen actie en help een ander!  Aanmelden nieuwsbrief Word nu ook vrijwilliger Volg het Rode Kruis via Twitter Volg het Rode Kruis op Google + Volg het Rode Kruis op LinkedIn