Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling 's-Hertogenbosch Dit zijn we

Contactgegevens Rode Kruis 's-Hertogenbosch

​​Wilt u meer informatie over de activiteiten van de afdeling 's-Hertogenbosch e.o? 

Neem dan op werkdagen, van 09.00u tot 13.00 uur contact met ons op.​​

Adres: Oude Dieze 12, 5211 KV 's-Hertogenbosch

Telefoon: 073-6132879​​, email: infodenbosch@rodekruis.nl ​​

RK gebouw afdeling 's-Hertogenbosch.jpg

Info​​​​​​​

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling ’s-Hertogenbosch e.o. is opgericht in het jaar 1870 onder de naam ‘Comité van het Roode Kruis'. Bij deze afdeling van het Nederlandse Rode Kruis zijn momenteel 227 vrijwilligers actief.​​ ​Het werkgebied behelst ‘s-Hertogenbosch, Engelen, Empel, Rosmalen, Gemonde, St Michielsgestel, Schijndel, Maaskantje, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, Vught, Vlijmen, Haarsteeg, Nieuwkuijk en Nuland.

Missie​​​

Onze missie is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Onze bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar hen die het meest kwetsbaar zijn: mensen die zonder onze hulp niet of slecht zouden overleven, of van wie de gezondheid zonder hulpverlening in gevaar zou komen. 

Visie

Met onze vrijwilligers en via onze lokale aanwezigheid leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van gemeenschappen, zodat in tijd van de grootste nood niemand alleen staat. Via onze hulpverlening willen we de zelfredzaamheid van die gemeenschappen dusdanig versterken, dat mensen die daarin leven zichzelf en anderen kunnen helpen. Op basis van respect en medemenselijkheid.​

​Het bestuur

Voorzitter 

Chris Broekmeulen​​

Secretaris

Peter van den Dungen​

Penningmeester

Gé​ Geurts​

Communicatie & PR

Elise Verschoor

Zelfredzaamheid

Pieter de Lange​

Noodhulp Nationaal

Marion Steeghs ​

​Fondswerving 

Jan Spermon

​Vrijwilligersmanagement

Mariëlle Kloth